Tablete și internet din partea Guvernului pentru 250.000 de elevi din România!!!

În urmă cu 2 luni și jumătate nimeni nu ar fi crezut că ne vom schimba viețile radical într-un timp atât de scurt. Fiecare țară, mai devreme sau mai târziu, a ajuns la concluzia că statul acasă este cea mai bună soluție pentru a ține în frâu răspândirea temutului virus Covid-19. Un număr foarte mare de angajați au experimentat lucrul de acasă. Companiile care amânau extinderea business-urilor în online sau nu considerau că este un pas atât de importantă, și-au dat seama că în momentul de față aceasta este singura soluție pentru supraviețuire. Inclusiv învățământul a suferit modificări radicale. Elevii vor încheia acest an școlar online, urmând ca abia din toamnă să se reîntoarcă fizic la școală(doar cei care vor susține examenele de absolvire vor face excepție).

Problema majoră o constituie faptul că în România, un sfert dintre gospodării nu au acces la internet, mai ales în mediul rural, ceea ce i-ar pune pe o parte dintre elevi în imposibilitatea de a ține pasul cu colegii lor. Având în vedere că situația este incertă chiar și pentru viitorul an școlar(se presupune că va fi un al doilea val al pandemiei), Guvernul a hotărât alocarea sumei de 150 milioane lei pentru achizionarea a 250.000 de tablete, cu serviciile de internet aferente.

Evident, tabletele urmează a fi oferite elevilor cu situații financiare nefericite, astfel încât să li se asigure condițiile minime necesare, pentru a-și putea desfășura cursurile școlare în mediul online.

Proiectul presupune ca până la începutul noului an școlar, toate tabletele să ajungă la elevii nevoiași, cu posibilitatea suplimentării lor în funcție de rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.