Samsung Galaxy Tab4 T230 – o tabletă de 7 inch fără SIM

Tableta Samsung Galaxy Tab4 T230 este o tabletă relativ simplă, care nu permite comunicarea prin voce întrucât nu suportă cartele SIM, prin SMS-uri sau MMS-uri, din același motiv. Acest model mai este cunoscut și sub numele de SM-T230, Galaxy Tab 4 de 7 inch Wi-Fi, aceasta fiind denumirea de marketing. Tableta a fost lansată în luna mai a acestui an, fiind anunțată cu o lună înainte, în aprilile. Noua tabletă de 7 inch se găsește pe piața românească la prețul de aproximativ 700 lei(verifică preț actualizat) și are o garanție de 24 luni din partea producătorului.

Tableta se mai găsește și în oferta magazinului Flanco.

Întrucât poate avea acces la internet însă nu și la telefonie, popularitatea ei este relativ scăzută, însă este potrivită utilizatorilor care detin deja un smartphone și au nevoie de un dispozitiv cu acces la internet și un ecran mai mare decât al telefonului. Tableta are un design simplist, specific tabletelor Samsung și arată mai degrabă ca un phablet. Butonul fizic home și cele două butoane touchscreen aferente meniului și acțiunii de întoarcere sunt prezente la fel ca la celelalte dispozitive Android, făcând din această tabletă un dispozitiv ușor de recunoscut. Carcasa este fabricată din plastic, ecranul dispune de rame relativ subțiri, negre, iar camera frontală se află lângă logo-ul Samsung. Producătorii garantează o autonomie de lucru de până la 8 ore.

Poze cu tableta Samsung Galaxy Tab4 T230

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Specificațiile tehnice ale tabletei sunt decente, având în vedere prețul foarte accesibil. Cântărește 276 grame, ceea ce o face foarte ușor manevrabilă. Ecranul are o rezoluție de 800 x 1280 și o densitate a pixelilor de 216 ppi și 16M culori. Display-ul este multitouch și poartă interfața TouchWiz UX UI specifică dispozitivelor Samsung. Sistemul de operare este Android KitKat 4.4.2, poartă un chipset de tip Marvell PXA1088, un procesor Quad Core setat la 1.2 GHz, iar bateria este Li-Po de 4000 mAh, nefiind mobilă.

Aceasta rezistă până la zece ore în timpul utilizării tabletei în scopuri multimedia și până la 190 de ore în scopul ascultării muzicii. Dispozitivul se conectează la internet doar prin Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct sau hotspot. În ceea ce privește memoria internă de stocare, tableta include 8 GB sau 16 GB, în funcție de nevoia utilizatorului și o capacitate de 1.5 GB RAM.

Memoria internă poate fi extinsă printr-un card microSD de până la 32GB. Camera foto principală are 3.15 MP și o rezoluție de 2048 x 1536 pixeli, ceea ce înseamnă că poate fotografia la o calitate satisfăcătoare, iar camera frontală are 1.3 MP, mai slabă decât a telefoanelor. În timpul utilizării camerei pentru video, camera va filma la 720p și 30 fps. Browser-ul care utilizează HTML5 este și acesta decent, având fluiditate datorită memoriei RAM de 1.5 GB. 

Samsung Galaxy Tab4 T230 incude și funcțiile și aplicațiile clasice, precum platformele de socializare, voice memo, YouTube, calendar, Picasa, Google Talk, organizator, editor de fotografii și documente, player pentru muzică și video-uri, acces la Google Play și Samsung Apps. Această tabletă este destinată publicului începător în ceea ce privește această tehnologie și acelora care au nevoie de un dispozitiv ușor, de dimensiuni mici, care să poată fi manipulat foarte ușor și care să nu necesite introducerea unei cartele SIM.  

Păreri pro şi contra

Pro

  • ecran capacitiv multi touch,
  • pret accesibil,
  • portabil,
  • elegant

Contra:

  • lipsă HDMI

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Display

Samsung Galaxy Tab4 T230 se potrivește perfect în mâinile tale, oferindu-ți portabilitate, un design pe măsură și o configurație excelentă.

User Rating: 3.76 ( 6 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.