Cât de ușor găsești stații de încărcare pentru mașinile electrice în România!

 

Vestea că în curând Dacia va lansa prima mașină electrică, pare să îi fi atras foarte tare pe români. Cu atât mai mult, cu cât prețul acesteia va fi unul foarte accesibil. Mai exact se vehiculează că prețul de plecare ar fi în jur de 15.000 euro, un preț ce ar transforma-o în cea mai ieftină mașină electrică din Europa. Așadar Dacia Spring va fi chiar mai ieftină decât Skoda Citigoe iV, care are un preț de 19.990 euro + TVA.

Cu o autonomie de 200 km, prima Dacie electrică se încadrează perfect pentru traficul urban, însă ce ne facem pentru o escapadă la mare(Ploiești-Constanța) sau pentru un drum la munte Ploiești-Brașov. Dacă la Brașov ai avea o șansă să ajungi, asta dacă dă Domnu' să nu prinzi coloană pe Valea Prahovei, ce ne facem cu drumurile mai lungi? Unde încărcăm mașina? Avem suficiente stații de încărcare în România?

 

Aș spune că în ultimii ani, în România au început ușor, ușor să se miște lucrurile în ceea ce privește mașinile electrice. Numărul proprietarilor a crescut, stațiile de încărcare s-au înmulțit și ele vizibil. Mulți dintre utilizatorii de mașini electrice și-au achiziționat propria stație de încărcare, ceilalți pot da o tură până la Kaufland să facă cumpărăturile și în timpul acesta își pot lăsa și mașina la încărcat, iar pentru a afla detaliile legate de disponibilitatea stațiilor de încărcare din țară, puteți accesa cu încredere platforma PlugShare.com.

Odată cu anunțarea Daciei Spring, cred că se vor înmulți considerabil și stațiile de încărcare, astfel încât să se încurajeze achiziția primei mașini electrice. Tesla deja a anunțat că anul acesta plănuiește instalarea a 3 stații în România: mai exact în București, în Craiova și în Galați.

Un comentariu

  1. Parca Skoda Citigoe iV avea un preț de 19.990 euro cu TVA inclus, cel puțin așa am citit eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.