Sony 49XE9005 – un TV cu Android numai bun pentru living

După ce în 2012 lansa primul televizor cu rezoluție 4K și tehnologie 3D pasivă, Sony și-a continuat traiectoria ascendentă și nu a încetat să ne uimească cu modele performante care țin pasul atât cu rigorile tehnologice de ultim moment, cât și cu dorințele noastre în materie de imagini perfecte și complexitatea funcțiilor inteligente. Modelul 49XE9005 de la Sony reprezintă un Android TV din gama 2017, cu dotări de top care are, ce-i drept, un preț destul de piperat, aproximativ 5752 lei(verifică preț actualizat) în magazinele eMAG, dar justificat, dacă stăm să-i analizăm caracteristicile tehnice.

Sony 49XE9005 este un Smart TV cu diagonala de 124 cm, un HDR 4K, cu sistem de operare Android 6.0 Marshmallow.

Design-ul minimalist sau o primă bilă albă pentru modelul Sony 

Trebuie să recunoști că aspectul exterior al unui televizor este, poate, la fel de important ca imaginile pe care acesta ți le oferă. Dacă în urmă cu câțiva ani buni carcasa groasă și lată din plastic era destul de neplăcută la vedere, acum ramele subțiri din aluminiu care răsfață display-ul oferă televizorului un aspect atrăgător. Poți cuprinde cu privirea întregul ecran (diagonala 124 cm), fără ca nimic altceva să-ți distragă atenția de la momentele tale preferate. În plus, pe lângă un design finuț, ai parte de gestionarea corectă și elegantă a cablurilor din fața TV-ului, pe care le poți ascunde în suportul unic. Și pe cele din spate le poți ascunde în canalele din stand, astfel încât niciun fir nu-ți va stânjeni privirea.  

Pentru că ramele sunt de culoare neagră sau design-ul se potrivește încăperilor decorate în orice stil, Sony 49XE9005 își găsește locul oriunde în locuință, pe o comodă TV chic sau chiar amplasat pe perete, fiind compatibil cu sistemul de fixare VESA 200 x 200 care-i susține perfect cele 13,8 kg. Cât privește dimensiunile, acestea sunt următoarele 109,3 x 68,5 x 23,6 cm cu stand.

Poză cu Sony 49XE9005

Sony 49XE9005

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Imagini realiste, naturale, colorate, detaliate

Ca orice televizor de ultimă generație, Sony 49XE9005 ne impresionează prin realismul incredibil al imaginilor. Acesta se datorează, în primul rând, procesorului 4K HDR X1 cu funcție de remasterizare HDR și tehnologie Super Bit Mapping 4K HDR care oferă culori pure și niveluri mai mari de luminozitate, pentru ca imaginile să pară cât mai naturale cu putință. Emisiunile sportive, talk-show-urile, concertele, filme, practic tot conținutul de pe ecran prinde viață, grație profunzimii detaliilor și texturii optimizate.

Dispunând de un contrast mult mai mare decât cel al televizoarelor LED normale, vei observa că atât scenele închise, cât și cele luminoase sunt mai intense. 

Pentru o calitate excepțională a imaginii, televizorul combină strălucirea clarității 4K cu luminozitatea, culorile și detaliile intervalului dinamic ridicat (HDR).

Culorile afișate sunt și ele foarte realiste, de acest lucru fiind responsabil afișajul TRILUMINOS care apeleaza la o paletă cromatică mai largă, reproducând cu fidelitate umbrele și tonurile de culoare din acestea. Astfel te bucuri în fiecare zi de imagini vii și autentice, pline de culoare, în timp ce stai relaxat pe canapeaua din living  urmărind emisiunile preferate.

Te bucuri de sunetul captivant similar celui din sălile de cinema

Datorită imaginilor surprinzătoare și a sunetului captivant, experiența trăită este similară celei din sala de cinema. Sistemul audio stereo 2 x 10 W este definit de următoarele caracteristici superioare de sunet: Bass/Treble/Balance, Bass Reflex, Full Range, DSEE, Clear Phase Speaker, Clear Audio+, Auto Surround, DTS Digital Surround, Sound modes, S-Master, S-Force Front Surround, Dolby audio format support, HDMI Audio Return Channel (ARC), Alternate Audio (Digital), Audio Out, Headphone/Speaker Link. 

Sony 49XE9005 are o funcție de comandă vocală avansată astfel că poți să găsești orice conținut de divertisment dorești doar… spunând acest lucru. Îți conectezi smartphone-ul sau tableta la generosul display de 124 cm și, prin simpla rostire a cuvintelor, ai parte de aplicațiile dorite, filmele sau emisiunile preferate.

Să nu uităm nici de Google Play prin care te poți bucura de o uriașă selecție de aplicații, filme și emisiuni TV deosebite.

Și la capitolul conectori televiorul stă destul de bine având, pe lângă Wi-Fi Integrat și HDCP 2.2, Bluetooth, 1 x RF in, 2 x IF in, 2 x Analog audio in, 1 x Headphone out, LAN, Slot CI+, 1 x ieșire audio digitală optică, 3 x intrare USB, 2 x intrare video composite, 1 x intrări component, minijack căști, 4 porturi HDMI.

Cotat foarte aproape de clasa premium a televizoarelor actuale, modelul Sony impresionează prin imagini de calitate și funcții Smart așa că, dacă ești conștient că merită să faci o investiție într-o bijuterie tehnologică, nu mai sta pe gânduri!

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant
  • 4K
  • Smart TV
  • diagonală generoasă

Contra:

  • sunetul nu este atât de puternic pe cât m-aș fi așteptat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Imagine - 9
Conectivitate - 9

8.9

O alegere Smart

Sony 49XE9005 este un Smart TV cu o diagonală generoasă și rezoluție 4K, numai bun pentru a face atmosferă într-un living de dimensiuni medii.

Vezi în magazin
User Rating: 3.93 ( 5 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.