Snapdragon 7 + Gen 2 – un procesor mid-range cu veleități de flagship

Snapdragon 7 Plus Gen 2 a fost anunțat oficial. Noua generație de chipseturi mid-range vine după Snapdragon 7 Gen 1, care nu putem spune că a fost un succes.

Ce trebuie să știți despre noua generație de chipseturi este că deși fac parte din categoria mid-range, au veleități de procesoare pentru flagship-uri. Așadar avem un procesor ce depășește barierele zonei de mid-range. Chipsetul are un singur nucleu Cortex-X2 tactat la 2,91 GHz, trei nuclee Cortex-A710 tactate la 2,49 GHz și patru nuclee Cortex-A510 la 1,8 GHz. Pentru prima dată vedem un nucleu Cortex-X pe seria Snapdragon 7. Vine și cu un GPU Adreno actualizat, ce promite dublarea performanței față de vechea generație Snapdragon 7 Gen 1.

 

 

Din testele publicate, noul Snapdragon 7 Gen 2 depășește lejer performanțele lui Exynos 2200, dar și pe ale lui Snapdragon 8 Gen 1, procesoarele de pe Galaxy S22 Ultra. Ba chiar îl depășește în testele single-core și pe OnePlus 11, ce are la bord un procesor Snapdragon 8 Gen 2 și este cu mult peste Tensor G2 al lui Pixel 7 Pro. Așadar avem un nou procesor pe segmentul midrange mai puternic decât tot ce este în piață.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.