Primul smartphone Xiaomi cu ecran pliabil!

Zilele trecute a apărut pe internet un clip în care nimeni altul decât Lin Bin, co-fondatorul și președintele Xiaomi, testa un telefon. Nu orice telefon, ci unul pliabil. Dacă tot a fost dezvăluit la CES primul telefon cu ecran pliabil, iată că Xiaomi apasă pedala de accelerație și vine din urmă cu un concept de telefon pliabil. 

Prin acest video, chinezii confirmă faptul că lucrează la un asemenea device și cel mai probabil, în curând il vor și lansa.

În clip, putem vedea un device de mărimea unei tablete, cu marginile pliabile, ce îi permit să devină un smartphone de rând. Aplicațiile, dar și interfața, se adaptează în funcție de modul în care telefonul este folosit, astfel încât să poată fi utilizat cât mai ușor. Ciudat este faptul, că odată îndoite marginile, telefonul rămâne complet aprins, apărând ca un ecran imens. 

Nu aș putea spune că design-ul telefonului m-a impresionat prea tare. Ba din contră, când vezi pe rafturile magazinelor smartphone-uri, unul mai atractiv ca altul, noul concept este departe de a se ridica la standardele de frumusețe și eleganță actuale. Însă vorbim de o nouă tehnologie, care sunt convinsă că va fi îmbrățișată de mulți. Și cu siguranță, cu timpul telefoanele vor fi rafinate din punct de vedere estetic.

Deocamdată, revenind la modelul Xiaomi, rămâne de văzut dacă se va concretiza proiectul, când ar urma să fie lansarea și dacă va avea succes în rândul utilizatorilor care au devenit din ce în ce mai pretențioși când vine vorba de design și performanțe.

https://youtu.be/oxQrFmQ-Txk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.