Smart TV-ul – spionul din casă!

smart tv-urile pot fi atacate de hackeri

Asistăm la schimbări tot mai mari în ceea ce priveşte tehnologia utilizată de televizoare, schimbări ce par tot mai eficiente şi mai captivante. Dar din păcate uneori există şi dezavantaje în ceea ce priveşte aceste modificări. Şi unul dintre aceste dezavantaje este faptul că Smart TV-urile pot cădea pradă hackerilor.

De ceva vreme există supoziţii cum că televizoarele inteligente, ce sunt dotate cu camere WEB, ar putea fi accesate fără voia utilizatorului. Aaron Grattafiori şi Josh Yavor au demonstrat în cadrul conferinţei de securitate Black Hat, faptul că Smart TV-urile sunt predispuse la atacuri din partea hackerilor, şi asta datorită vulnerabilităţii lor. Pe lângă accesarea camerei web, mai pot accesa cu uşurinţă şi aplicaţiile de socializare, Facebook, Twitter şi chiar fişierele sau alte date stocate pe televizor.

Singura soluţie existentă momentan pentru această problemă ar fi să nu vă verificaţi profilul de Facebook sau mailul de pe televizor şi eventual să îi acoperiţi camera web pntru a vă simţi mai în siguranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.