SkinTrack utilizează pilea ca touchscreen

SkinTrack

Încercarea de a naviga printre aplicații, pe un ecran destul de mic, devine una dintre cele mai mari provocări atunci când vine vorba de smartwatch-uri. În timp ce tabletele și smartphone-urile capătă dimensiuni din ce în ce mai mari, smartwatch-urile sunt gadgeturile ce trebuie să rămână cu dimensiuni mici, pentru a nu-și pierde din frumusețe și pentru a nu deveni niște obiecte ciudate.

SkinTrack este noua tehnologie, dezvoltată de universitatea Carnegie Mellon, din SUA, ce permite utilizatorilor de smartwatch-uri să le controleze prin gesturi simple, făcute pe piele, în imediata apropiere a ceasului inteligent.

SkinTrach este un sistem inovator, realizat dintr-un inel, ce emite un semnal cu o frecvență înaltă și o brățară cu senzori, ce se găsește sub ceas. Brățara are capacitatea de a recunoaște degetul ce poartă inelul, simțind momentul în care acesta tastează. În felul acesta mâna poate fi transformată cu ușurință într-o extensie a ecranului tactil. Precizia tehnologiei este extrem de mare, potrivit cercetătorilor ar fi de 99%, permițând tastarea unui număr de telefon pe antebraț, navigarea prin aplicații, dar și testarea unor jocuri.

„Abordarea noastră e compactă, non-invazivă, ieftină și consumă puțină energie, așa că putem vizualiza tehnologia integrată în smartwatch-urile viitorului, asigurând interacțiuni care trec de limitele ecranului tactil mic al ceasului” susțin dezvoltatorii tehnologiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.