Samsung Galaxy S22 – ce aduce nou S22, S22 Plus și S22 Ultra! Preț și disponibilitate!

Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, Samsung rezervă pentru luna februarie cea mai așteptată serie a anului, și-anume Samsung Galaxy S, iar anul acesta nu avea de ce să fie diferit. Așadar seria Galaxy S22 este aici. Ce nouți aduce acest trio de anul acesta aflați numaidecât. Faceți-vă confortabili, da-ți un subscribe la canal dacă încă nu ați făcut-o și hai să trecem la treabă.

Schimbări față de generația anterioară?

Cum am văzut în ultimii 2 ani, se respectă în continuare tradiția de 3 modele pentru această serie și avem așa: Galaxy S22, mezinul, care de altfel este și cel mai accesibil la preț, Galaxy S22+, cel mai probabil va fi alegerea celor ce își doresc un ecran mai mare, dar nu sunt dispuși să bage mâna adânc în portofel pentru a-și achiziționa vârful de gamă și Galaxy S22 Ultra, vedeta acestei serii care îi salută nu doar pe fanii generației S, ci și pe fanii telefoanelor Note, căci de data aceasta primim un S22 Ultra cu S Pen încorporat. Practic au integrat elementul reprezentativ pentru Note în acest acest S22 Ultra, ceea ce înseamnă că era telefoanelor Note clar a apus. Pe mine una nu mă deranjează că s-a făcut această fuziune între cele două telefoane. Ba chiar îmi doream un S22 Ultra care să încorporeze S Pen-ul. La generația anterioară mi s-a părut mai dificil de purtat stylusul. Și asta pentru că telefonul este atât, cu husa ce avea suport pentru S-Pen, devenea atât.

Design

Așadar, schimbări majore pe parte de design primește Note 22 Ultra, S22 Ultra. Bine, acum nu cred că ar fi greșit nici dacă i-am spune Note. În fine, oricum ar fi, ideea este că flagshipul arată tare bine, materiale premium, Gorilla Glass Victus Plus și pe spate și pe față, margini rotunjite, un setup de senzori ce iese mai puțin în relief, căci de data aceasta, dispare rama în care era încadrat ansamblul de camere. Mie îmi place această schimbare, însă am auzit și păreri dezaprobatoare. Sunt curioasă vouă cum vi se pare, așa că lăsați-mi în comentarii părerea voastră. S22 Ultra este disponibil în 7 nuanțe: Phantom Black, White, Burgundy, Green, Graphite, Red și Sky Blue.

De atenție la detalii și materiale premium nu se bucură doar vârful de gamă, ci și frații mai mici, Galaxy S22 și Galaxy S22 Plus. Atât spatele, cât și display-ul este protejat cu Gorilla Glass Victus Plus, rama din aluminiu este rotunjită la colțuri, iar variantele de culoare în care vin cele două modele sunt Phantom Black, White, Pink Gold, Green, Graphite, Sky Blue, Violet și Cream. N-aș spune că sunt mari diferențe pe parte de design față de generația anterioară. Totuși, un aspect pe care vreau să îl punctez este faptul că pentru telefoanele din această serie s-au folosit materiale reciclate.

Display

Dimensiunea ecranului crește cu un inch în cazul lui S22 și S22+, în timp ce ecranul lui S22 Ultra, rămâne tot la 6,8 inch, ca și în cazul generației anterioare. Display-ul celor 3 telefoane este același Dinamic AMOLED superb, cu care ne-a obișnuit Samsung. Culori bogate, contrast bun, mai multă luminozitate pentru S22+ și S22 Ultra, până la 1750 nits, un refresh rate de 120 Hz și suport pentru HRD 10+. Certificarea IP68, de rezistență la apă și la praf este și ea prezentă pe toate cele trei telefoane.

Camera

Camera este punctul de atracție care ne interesează cel mai tare, așa că hai să vedem ce schimbări aduce producătorul aici. În cazul lui S22 și S22 Plus, avem un ansamblu de 3 senzori: observăm un senzor wide nou nouț, de 50 MP, unul telephoto cu zoom optic 3x, și unul ultrawide de 12 MP. Pentru S22 Ultra, la prima vedere, ai spune că nu sunt mari schimbări față de anul trecut, primim același ansamblu de 4 senzori: unul wide de 108 MP, unul periscope de 10 Mp, cu zoom optic 10x, unul ele de 10 MP și unul wide de 12 MP, însă și aici avem câteva upgrade-uri: stabilizarea optică este îmbunătățită, lentilele captează mai multă lumină. Așadar ar trebui să vedem o cameră care reușește cadre mai bune. Având în vedere că S21 Ultra deja era un killer în materie de fotografie, sunt curioasă de ce este în stare flagshipul de anul acesta. Și asta vom verifica atunci când vom primi telefonul la test, căci vom face o comparație între cele două generații. La partea video avem filmare 8K în HDR pe toate cele 3 telefoane.

Specificații 

La interior toate cele 3 telefoane primesc cel mai nou procesor Samsung, Exynois 2200 realizat în colaborare cu amd, bazat pe aceeași arhitectura grafică ca și PlayStation 5. Așadar totul ar trebui să funcționeze cât se poate de fluid, multitasking fără înfrânări enervante, iar gamingul să fie o adevărată plăcere. Exynos 2200 construit pe arhitectura de 4 nm vine pe terminalele internaționale, iar pentru SUA, China și India este rezervat procesorul Qualcomm SM8450. Procesorul funcționează în tandem cu 8 GB de RAM, iar pentru vârful de gamă sunt disponibile și versiuni cu 12 GB RAM. Dacă pe S22 și S22 Plus memoria internă este de 128 GB și 256 GB, pentru S22 Ultra producătorul oferă și opțiuni de 512 GB sau 1TB, însă nu te entuziasma prea tare, se pare că versiunea de 1 TB nu ar ajunge și pe la noi. Smartphone-urile rulează Android 12, cu interfață One UI 4.1.

Cum vă spuneam mai devreme noutatea de anul acesta este că S22 Ultra primește S Pen și da vine cu toate funcționalitățile seriei Note: acele air gesture, translate cu ajutorul stylusului, live messages, selecții inteligente și multe alte posibilități.

Autonomie

În ceea ce privește autonomia, aici S22 vine cu o baterie de 3700 mAh, iar S22 Plus primește 4500 mAh, așadar un downgrade față de anul trecut cu 300 mAh pentru fiecare. Deși anul acesta, S22 Ultra vine și cu S Pen inclus, iată că aici se păstrează același acumulator de 5000 mAh de pe generația anterioară. Noutăți vedem și la puterea de încărcare. Dacă până acum Samsung nu depășea cei 25W pe niciunul din smartphone-urile sale, iată că anul acesta, două dintre modelele acestei game vin cu o putere de încărcare de maxim 45W. Mai exact este vorba de S22 Plus și S22 Ultra. Pentru mezin păstrând cei 25 W, care ar trebui să fie suficienți. Partea proastă este că nu vei primi în cutie încărcătorul de 45W, ci va trebui să bagi mâna în buzunar pentru a-l achiziționa separat.

Preț și disponibilitate

Prețurile celor 3 telefoane?

Pentru Samsung Galaxy S22:

  • 8 GB RAM + 128 GB stocare internă – 4199 lei + CADOU o pereche de căști Samsung Galaxy Buds Pro
  • 8 GB RAM + 256 GB stocare internă – 4449 lei + CADOU o pereche de căști Samsung Galaxy Buds Pro

Pentru Samsung Galaxy S22 Plus:

  • 8 GB RAM + 128 GB stocare internă – 5199 lei + CADOU o pereche de căști Samsung Galaxy Buds Pro
  • 8 GB RAM + 256 GB stocare internă – 5449 lei+ CADOU o pereche de căști Samsung Galaxy Buds Pro

Pentru Samsung Galaxy S22 Ultra:

  • 8 GB RAM + 128 GB stocare internă – 6199 lei + CADOU o pereche de căști Samsung Galaxy Buds Pro
  • 12 GB RAM + 256 GB stocare internă – 6699 lei + CADOU o pereche de căști Samsung Galaxy Buds Pro
  • 12 GB RAM +512 GB stocare internă – 7199 lei + CADOU o pereche de căști Samsung Galaxy Buds Pro

Evident vedeta acestei serii acaparează toată atenția și părerea mea este că fuziunea între Note și seria S va fi un succes. Mulți utilizatori au îndrăgit Note-urile pentru acest S Pen. Ei bine acum au un motiv întemeiat să-și îndrepte atenția către S22 Ultra, căci în momentul de față, acesta nu doar că este modelul cu specificațiile cele mai bune pe care le are Samsung de oferit, dar vine și cu S Pen încorporat.

Urmează să le primim și noi la test și să venim cu un review mai detaliat despre ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.