Semnificația literei „i” de la iPhone

Te-ai întrebat vreodată care este semnificația literei „i” folosită aproape în toate denumirile produselor Apple?

iMac, iPhone, iPad, iPod, toate aceste produse au avut denumirea precedată de litera „i”. Simbolul a fost introdus cu ocazia lansării lui iMac în 1998, când fondatorul Apple, Steve Jobs a și explicat semnificația literei „i”. În prezent însă puțini sunt cei care mai știu acest detaliu, mai ales că în ultima perioadă producătorul a început ușor, ușor să renunțe la acest simbol.

iPhone

În '98, Steve Jobs specifica în discursul său care este de fapt semnificația numelui ales, evidențiind în felul acesta semnificația literei „i”: „iMac simbolizează legătura dintre lumea fascinantă a internetului şi simplitatea unui Macintosh. Am ales acest nume pentru a le oferi clienţilor noştri exact ceea ce îşi doresc: o conexiune la internet simplă şi rapidă”. Tot în cadrul acelei prezentări, cunoscutul antreprenor susținea și faptul că „i” provine și de la „instruire”, „informare”, „inspirație” și „individualitate”.

i de la iPhone

Potrivit celor de la Mashable, reprezentanții Apple au mutat focusul de pe semnificația de internet, pe termenii inspiraționali ce încep cu litera „i”, atunci când au ales denumirea iPod.

Mai mult de atât, de la lansarea primului iPhone, în 2007, compania a început să renunțe la faimosul „i” pentru denumirea produselor. Singurul dispozitiv care păstrează și astăzi acest simbol fiind telefoanele din generația iPhone, cele care au și readus faimosul prefix la originea sa, conexiunea la internet. În rest avem produsele precum smartwach-urile sau TV boxurile au ajuns să fie denumite Apple Watch, nu iWatch sau Apple TV, nu iTV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.