Scooterson – cel mai nou scuter inteligent, dezvoltat la Arad

scooterson

Aglomerația din trafic ne dă bătăi de cap în fiecare zi. Cozile interminabile la orele de vârf ne fac să fac să pierdem timp prețios, timp ce ar putea fi consumat mult mai plăcut sau mai eficient. Bun, dar cum să evităm această corvoadă zilnică, ce ne dă dureri de cap și de multe ori ne strică buna dispoziție?

O echipă din Arad vine cu o soluție ingenioasă, modernă și extrem de eficientă, ce răspunde acestor nevoi. Este vorba de Scooterson, un scuter electric, inteligent, ce se conectează la o anumită aplicație din telefon. Scooterson îmbină în mod eficient funcționalitățile unui scuter, cu cele ale unei trotinete. Pornește prin împingerea din picior, aspect ce îi va stabili și viteza de funcționare.

Design-ul gadgetu-lui urban este destul de vintage, sprijinindu-se pe două roți groase, ce îi conferă stabilitate. Vor fi lansate două variante ale scuterului, ce au capacitatea de a învăța nevoile utilizatorului, aspect ce este posibil datorită datelor stocate in Cloud.

La finalul lunii octombrie va fi lansarea oficială, iar din noiembrie va fi disponibil la precomandă.Mihnea de Vries este cel ce a creat gadgetul, împreună cu Ionuț Predescu, George Poenaru și Flavius Bălaj.
Modelul ingenios cântărește numai 35 kg și va avea un preț de 3500 euro, cam cât o mașină la mâna a doua.

Însă trebuie să știi că prețul se justifică prin faptul că nu discutăm de un banal scuter, ci de unul inteligent, pe care îl vei conecta la smartphone sau la smartwatch-uri(pentru a-ți afișa viteza, statusul autonomiei bateriei, precum și alte date din trafic). Mai mult de atât, se conectează in Cloud pentru a transmite setările pentru accelerație și putere. Nu are contact și nici accelerație, acesta modificându-și viteza după felul în care împingi cu piciorul. Atinge o viteză maximă de 25 km/h. Are frâne, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îți faci griji în cazul în care ți se pare că merge prea rapid. Are o autonomie de 50 km, nu foarte mare, dar cu siguranță utilă.

scooterson

Ce trebuie să mai știi, este că acest scuter își blochează roțile automat, iar în momentul în care acesta este mutat, primești și o alertă pe telefon, prin urmare nu trebuie să te îngrijoreză că ar putea fi furat. Mai mult de atât, include și GPS, ce te ajută să îl localizezi în cazul în care totuși s-ar întâmpla să fie furat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.