Samsung VR10F53TBDR – un aspirator inteligent

Se pare că suntem tot mai aproape de momentul în care casa noastră va fi înzestrată de miniroboței ce vor face curățenie în locul nostru. Deja marile companii au scos pe piață astfel de produse, ce susțin teoria mea, iar unul dintre ele este și robotul de aspirare Samsung VR10F53TBDR, ce vine la un preț de aproximativ 1350 lei (verifică preț actualizat), deloc ieftin am putea spune, însă ținând cont că nu este un simplu aspirator și își face treaba extrem de eficient, în timp ce noi ne ocupăm de alte activități, nu cred că ar trebui să ne mire acest aspect.

Pe partea de design pot spune că este de-a dreptul spectaculos, mic, rotund, de o eleganță desăvârșită. Modelul este disponibil pe o nuanță de vișiniu, ce îl pune în evidență și îi conferă un aspect modern și interesant.

Având doar 3,79 kg și dimensiuni destul de mici, nu va fi deloc o problemă în a-i găsi un colț în care să poată fi depozitat. Ceea ce mi se pare extrem de interesant la acest robot, este faptul că oferă o curățare automată a podelei prin simpla apăsare a unui buton. Cum funcționează acest robot? Simplu, dispune de o serie de senzori și o cameră video, cu ajutorul cărora reușește să își creeze o hartă a casei.

Poze cu robotul de aspirare Samsung VR10F53TBDR

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Samsung VR10F53TBDR este un robot de aspirare cu o înălțime de doar 9 cm și o formă ultra-subțire. Are capacitatea de a aspira 5 metri în aproximativ 11 minute. Reușita acestei performanțe se datorează celor 3 senzori de denivelare(detectează marginea scărilor), celor 3 senzori anti-încâlcire(desfac automat cablurile de orice tip sau ciucurii de la covor), dar și datorită camerei video, cu ajutorul căreia poate captura aproximativ 30 de cadre pe secundă. În felul acesta reușește să își creeze ruta cea mai potrivită pentru o acoperire completă a casei. Samsung VR10F53TBDR memorează calea cea mai bună de curățare și totodată are capacitatea de a reține zonele ce au fost curățate deja și cele ce încă nu au fost atinse.

Nu zgârie parchetul deoarece dispune de o protecție din cauciuc, iar pe lateral are niște perii ce ajută la colectarea prafului. În momentul în care ajunge în zone înalte sau la coborâre, robotul se oprește automat.

Funcționează cu acumulatori, prin urmare încărcarea se face destul de ușor. Dispune de Filtru HEPA 11, ce vă va ține departe de alergii și totodată îi protejează pe cei ce suferă de astm, oferindu-le un aer curat și sănătos. Capacitatea de colectare este de 0,6 L, ceea ce însemană că va trebui golit destul de des, dar având în vedere dimensiunea lui, mă așteptam la acest aspect.

Comenzile se pot da fie cu ajutorul telecomenzii, fie direct din robotul de aspirare. Samsung VR10F53TBDR este destul de silențios, prin urmare nu își va face simțită prezența prin casă, atingând doar 70 dB. De acum puteți să vă odihniți, iar în momentul în care vă treziți să aveți casa lună. Ingenios nu-i așa?

Păreri pro şi contra

Pro

 • design modern,
 • filtru HEPA 11,
 • senzori de obstacole,
 • senzori anti-încâlcire

Contra:

 • prețul nu este la îndemâna oricui

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Putere de aspirare
Accesorii
Greutate

Samsung VR10F53TBDR este un robot de aspirare extrem de eficient, inteligent chiar, și spun asta datorită tehnologiei folosite pentru a face posibilă aspirarea în mod automat.

User Rating: 3.27 ( 13 votes)

2 comentarii

 1. Salut,

  Cum se descurca cu pragul de la usa? Reuseste sa treaca de el?

 2. Dupa 3 luni de folosire simpaticul robotel se opreste la scurt timp de la pornire fara motiv, nefinalizand programul automat de curatare si fara a reveni la baza de andocare.
  Cred ca este defect si am sa-l trimit in service.
  Stie cineva motivul pentru care aparatul se opreste fara a finalize ciclul de curatare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.