Samsung Galaxy Tab 3 Lite – cel mai accesibil model de tabletă Samsung

Nu există niciun dubiu privind notorietatea și succesul produselor Samsung Galaxy. Dacă până de curând tabletele Samsung depășeau bugetul mediu și mulți dintre utilizatori rămâneau cu gândul la un astfel de dispozitiv, iată că acum producătorul coreean este prezent și pe piața produselor ultra-accesibile. Prețul pentru Samsung Galaxy Tab 3 Lite este de 500 lei(verifică preț actualizat). Poate că producătorul a scăzut mult din performanța tabletei față de modelul entry-level anterior, dar chiar și așa dotările de față sunt mulțumitoare.

Tableta mai poate fi găsită și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Galaxy Tab 3 Lite este cea mai ieftină tabletă de 7 inch de la Samsung. Denumirea “Lite” sugerează faptul că modelul este mai “ușor” față de Galaxy Tab 3 de 7 inch, apărut anterior. Privind dotările Galaxy Tab 3 Lite, se poate observa că Samsung a redus multe dintre performanțe pentru a ajunge la un preț accesibil.

Poze cu tableta Samsung Galaxy Tab 3 Lite

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Astfel, capacitățile camerei foto, bateriei și spațiului de stocare au fost vizibil reduse față de modelul anterior. Cu toate acestea, tableta rămâne competitivă pe piața entry-level datorită puterii procesorului care a fost păstrată. Galaxy Tab 3 Lite vine cu un procesor Dual Core de 1.2 Ghz însoțit de o memorie de 1 GB RAM care permite menținerea performanțelor video și de gaming.

Tableta are o lățime de 116.2 mm și este destul de subțire, cu 9.7 mm grosime, ceea ce o face ușor de ținut în mână. Display-ul LCD de 7 inch are o  rezoluție de 1024 x 600 pixeli și o densitate de culoare de aproximativ 170 pixeli per inch. Este de remarcat faptul că, pentru a salva din ecran, producătorul a plasat bara de meniu pe marginea tabletei. Utilizatorii benefiază astfel de o vizibilitate mărită atunci când se uită la filme, citesc sau se joacă.

Pentru aceste task-uri simple și pentru navigarea pe internet, tableta oferă o perfomanță mai mult decât satisfăcătoare, inclusiv atunci când este folosită pentru multitasking.

La nivel software, tableta câștigă teren prin sistemul de operare Android Jelly Bean 4.2.2 și prin interfața TouchWiz. Galaxy Tab 3 Lite vine cu modul multi-window preinstalat, care permite deschiderea la nivel optim a mai multor ferestre în același timp.

Pentru vizionarea de filme, playerul video dispune de opțiuni pentru subtitrare și pop up play. De asemenea, playerul audio are un volum destul de ridicat și numeroase opțiuni pentru Egalizator. Tableta are un spațiu de stocare intern de 8GB și o capacitate de extindere maximă de 32 GB, prin card microSD.

Modelul dispune de o singură cameră foto de 2 megapixeli, plasată pe spate. Fotografiile realizate au o rezoluție de 1600 x 1200 pixeli, iar în ceea ce privește funcția video, aceasta se face la 24 de cadre pe secundă. Camera are funcțiile clasice Galaxy, precum Smile Shot prin care aparatul se activează automat atunci când detectează un zâmbet, Shoot & Share prin care utilizatorii pot distribui fotografiile sau Panorama Shot. Samsung Galaxy Tab 3 Lite mai dispune de GPS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, accelerometru.

Bateria are 3600mAh, ceea ce este destul pentru un utilizator moderat care folosește tableta punctual pe parcursul zilei. Dacă este folosită intens, fără a odihni ecranul, în activități precum urmărirea de seriale-maraton sau joacă îndelungată, bateria ajunge pentru 4-7 ore. Timpul de încărcare al bateriei este de aproximativ 4 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • ecran capacitiv multi touch,
  • pret accesibil,
  • subțire și portabil,

Contra:

  • lipsă HDMI

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Display

Samsung Galaxy Tab 3 Lite este cea mai ieftină tabletă de 7 inch produsă de gigantul corean, dar cu toate acestea device-ul se bucură de specificații destul de interesante

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.