Samsung Galaxy S23 Ultra, S23 + și S23 – specificații, preț și disponibilitate

Gata, noua serie Galaxy S23 este aici. Așa cum s-a tot speculat zilele acestea, cea mai așteptată serie de telefoane de la Samsung a fost anunțată în cadrul evenimentului Unpacked.

Cu câteva ore înainte de eveniment, am avut ocazia să punem mâna pe noile telefoane și venim cu câteva detalii la cald despre ele. Bine, nu că ar mai fi foarte multe de adăugat, căci cam toate leak-urile despre ele au fost confirmate.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Și pentru că este vârful de gamă, voi începe cu Galaxy S23 Ultra, smartphone-ul care vine cu ce are mai bun de oferit Samsung în momentul de față.

Ca și design nu aș putea spune că am observat o diferență notabilă față de generația anterioară. Aceeași siluetă familiară cu mici diferențe prea puțin notabile pe parte de design. Vine în 4 nuanțe, ca și frații săi mai mici: negru, crem, lavanda și verde.

Ecranul de 6,8 inch ce poziționează telefonul la limita dintre smartphone și tabletă, este protejat cu Corning Gorilla Glass Victus 2, ce ar trebui să îi confere o rezitență mai mare la șocuri. Flagshipul vine cu un Dynamic Amoled 2x, cu o rată de refresh de 120 Hz și suport HDR 10+.

Față de Galaxy S22 Ultra, diferența cea mai importantă și mai notabilă după părerea mea o face camera, căci avem un ansamblu quad-camera ce include o premieră pentru Samsung. S23 Ultra este primul smartphone cu un senzor wide de 200 MP, f/1.7. În rest se păstrează aceeași senzori ca pe generația anterioară. Îl avem pe cel telephoto de 10 MP, cel ultrawide de 12 MP și încă unul periscope telephoto de 10 MP. Așadar avem zoom 100x, însă nu îți imagina că la un asemenea zoom vei vedea totul crystal clear, dar cu siguranță vei vedea detalii pe care nu le poți sesiza cu ochiul liber. Modul Exper RAW pentru fotografii mai calitative este și el prezent și de data aceasta la îndemâna utilizatorului.

Procesorul așa cum se auzise deja, este un Snapdragon Gen 2. Avem 3 configurații:

  • 12 GB RAM + 1TB stocare internă
  • 12GB RAM + 512 GB stocare internă
  • 8 GB + 256 GB stocare internă

Bateria are aceeași capacitate de 5000 mAh ca și pe generația precedentă, cu aceeași încărcare pe fir la 45 W, doar că încărcarea wireless scade de la 15W, la 10W de data aceasta. Eu una mă gândeam că vor face un upgrade la un 25W măcar, dar se pare că m-am înșelat. Apar noi funcții interesante pe Galaxy S23 Ultra. I Imediat ce voi testa telefonul, voi veni cu un material ce include cele mai noi funcții Samsung Galaxy S23 Ultra.

Preț și disponibilitate

  • eMAG6499 lei  pentru varianta de 256 GB
  • Flanco6449 lei  pentru varianta cu 256 GB
  • Samsung6949 lei pentru varianta de 256 GB. Primești un voucher în valoare de 500 lei

Samsung Galaxy S21 și S23 +

Ca și la generațiile anterioare și de această dată cele două modele seamănă destul de mult. Pe parte de design apar ceva modificări față de modelele de anul trecut. Dispare acea suprafață lucioasă care înconjura camera. Inspirat de design-ul lui S22 Ultra, de data aceasta vedem doar senzorii evidențiați pe spatele telefonului. O modificare care mie îmi place. Pare un design mai simplu, mai curat, mai fin.

Telefoanele vin în 4 nuanțe: negru, crem, verde și lavanda.

În ceea ce privește diagonala se păstrează aceleași proporții ca și anul trecut. Îl avem pe Galaxy S23 cu o diagonală de 6,1 inch și pe Galaxy S23+ cu o diagonală de 6,6 inch. Ecranul plat este un Dynamic Amoled 2X, FHD+, cu suport HDR10+ și o rată de refresh de 120Hz. Este prima generație Samsung ce are atât spatele, cât și fața protejate cu sticlă Gorilla Glass Victus 2.

De data aceasta cele două telefoane vin cu un ecran mai plat și mi s-a părut că se așează mai bine în mână.

Certificarea IP68 de rezistență la apă și la praf este și ea prezentă. Telefoanele vin cu Android 13, OneUI 5.1 la bord, iar la interior primesc cel mai nou și mai puternic procesor din piață, Qualcomm SM 8550, Snapdragon 8 Gen 2 pe 4 nm. Ambele telefoane vin în două configurații: cu 8 GB de RAM și 128 GB memorie internă/ 8 GB de RAM și 256 GB stocare internă, în timp ce Galaxy S23+ primește 8GB RAM cu 256 GB stocare internă și 8 GB RAM cu 512 GB stocare internă.

De reținut că ambele telefoane vin cu stocare mai rapidă, UFS 4.0, mai puțin modelul Galaxy S23 de 128 GB care rămâne la UFS 3.1.

Cât despre cameră, aici avem același ansamblu triple camera pe cele două telefoane: un senzor principal wide de 50 MP, cu f/1.8, un senzor telephoto de 10 MP, cu f/2.4 și un al treilea senzor ultrawide de 12 MP, cu f/2.2. De data aceasta vedem și filmarea 8K la 30 fps, nu doar la 24 fps cum era până acum.
Camera secundară primește un upgrade. Senzorul de 10 MP este înlocuit de unul de 12 MP. Mi-a plăcut că acum ai posibilitatea să realizezi și selfie-uri în modul Pro. În rest mari schimbări nu am sesizat. Le aștept la test pentru a veni cu ceva mai multe detalii.

Bateria celor două telefoane este mai mare cu 200mAh. De testat să vedem ce înseamnă pe parte de autonomie.

Prețul telefoanelor

Samsung Galaxy S23 este disponibil în oferta magazinelor:

  • eMAG4199 lei atât pentru varianta de 128 GB cât și pentru 256 GB
  • Flanco4199 lei
  • Samsung4699 lei, varianta cu 256 GB

Samsung Galaxy S23+ este disponibil în oferta magazinelor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.