Samsung Galaxy Note 7 – primele impresii

note-7-1Facem cunoștință cu noul Samsung Galaxy Note 7. Anul acesta gigantul coreean s-a hotărât să sară peste o generație și să alinieze Note-ul la gama lui Galaxy S. Nici diferența între cele două flagshipuri nu mai este foarte mare. Dacă Galaxy S7 Edge era deja considerat un smartphone excelent, rapid, cu un design impecabil, Note 7 se bucură de aceleași specificații de top, un ecran puțin mai mare și câteva caracteristici în plus, specifice Note-urilor. Aceste aspecte ar putea face ca device-ul să devină una dintre opțiunile favorite pentru cei ce își doresc o organizare mai eficientă, pentru cei ce își iau notițe des sau de ce nu pentru pasionații de desen.

Design

Aspectul celor două flagshipuri este identic, cu mici diferențe pe alocuri: colțurile lui Note 7 sunt puțin mai plate, astfel încât nu-ți va mai fi teamă că alunecă prea ușor din mână. Are o aderență mult mai bună, în ciuda faptului că are sticlă și pe spate și este mult mai plăcut de ținut în mână. Nici în cazul butoanelor nu se remarcă mari modificări. Singurul aspect ce merită menționat ar fi faptul că Note 7 este primul smartphone Samsung cu port reversibil USB-C.

Este cu doar 12 g mai greu față de Galaxy S7 Edge, ceea ce ar fi echivalentul a două monede de 50 de bani. Dar acest aspect este normal, ținând cont că are un ecran puțin mai mare, de 5,7 inch, comparativ cu cei 5,5 inch ai flagshipului lansat în primăvară. Au același tip de ecran Super Amoled și aceeași rezoluție, dar având în vedere că discutăm despre cel mai bun display de pe piață, nici nu văd de ce ar fi schimbat ceva.

Specificații tehnice

Odată cu Note 7 vei primi la pachet și specificațiile de top ale lui Galaxy S7 Edge, și anume: procesor Exynos Octa Core, 4 GB de memorie RAM, nu 6 ca în cazul altor modele deja existente pe piață, dar nici nu mai contează asta, atâta timp cât Samsung are grijă să îi optimizeze pentru un consum cât mai mic de resurse. Memoria internă este de 64 GB, dar aceasta poate fi extinsă până la 256 GB, printr-un card micro SD.

Cameră

Noul device al coreenilor primește aceeași cameră ca și S7 Edge, de 12 MP, f 1,7, cu stabilizare de imagine automată și un autofocus super rapid. Nici aici nu mă deranjează faptul că nu au venit cu îmbunătățiri. Deja cadrele capturate cu S7 Edge impun o calitate impecabilă, așa că nu mă surprinde că au menținut și această caracteristică.

note 7

SPen

Și ce ar fi un Note fără SPen? Bineînțeles că și noua versiune beneficiază de această caracteristică, desigur îmbunătățită. Stilusul cântărește doar 3 g, iar vârful are o grosime de doar 1,7 mm și are o sensibilitate mult mai mare față de versiunea anterioară, ceea ce îl face mult mai precis. Desenează, editează și scrie chiar și pe ecranul stins, așa că, dacă te grăbești să iei o notiță rapidă, Note 7 poate fi cea mai la îndemână opțiune. O altă funcționalitate interesantă a SPen-ului, ar fi aceea că poți realiza GIF-uri rapide de pe orice video rulează pe ecran, chiar și de pe YouTube. Dacă la Note-ul anterior SPen-ul introdus invers se bloca, iată că de data aceasta Samsung remediază acest aspect.

Noul Note vine cu certificare IP 68, fiind rezistent la apă și la praf. Chiar și Spenul este rezistent la apă, ceea ce înseamnă că îl poți folosi chiar și în ploaie.

Note 7

Autonomie

Bateria este de doar 3500 mAh, dar se încarcă foarte rapid, atât pe cablu, cât și wireless. Se încarcă 50% în doar 30 de minute. Deși lotul de 2,5 milioane de unități livrate în primele două săptămâni de la lansare s-a dovedit a fi unul cu probleme ale bateriei(peste 70 de device-uri au explodat datorită unui defect al acumulatorului), sunt convinsă că odată soluționată această problemă, Note 7 va fi unul dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piață. Totuși rămâne de văzut cum va recupera Samsung încrederea utilizatorilor săi, după incidentele neplăcute din ultima perioadă.

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.5
Display - 9.8
Performanțe - 9.4

9.6

O alegere Smart

Galaxy Note 7 este noul flagship al sud coreenilor, lansat în luna august, ce are ingredientele necesare pentru a fi unul dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piață.

User Rating: 4.5 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.