Samsung Galaxy Fold 4 – un pliabil pentru multitasking și productivitate(hands on)

Și ajungem și la Galaxy Z Fold 4, pliabilul potrivit pentru productivitate după părerea mea. Nici aici nu vedem schimbări radicale în ceea ce privește design-ul. Vine în 3 nuanțe: Gray Green, Phantom Black și Beige. Mie mi-a atras atenția cel verde.

Ca și Z Flip 4, este cu un fir de păr mai subțirel în talie și 8 grame mai ușurel. Îmi place că ușor, ușor se reduce din greutatea telefoanelor pliabile. Sunt convinsă că pe măsură ce tehnologia se va rafina, aceste telefoane vor ajunge să cântărească cam cât cele clasice.

Z Fold 4 este o siluetă solidă, pentru utilizarea căruia vei avea nevoie de ambele mâini. Se simte bine în mână, dar pentru gustul meu, rămâne în continuare un telefon greuț. Balamaua își reduce dimensiunile, însă nu și rezistența. Astfel că telefonul nu-l vei putea deschide accidental, ba chiar mi se pare dificil să faci asta cu o singură mână. Avem și aici certificarea IPX 8, de rezistență la apă. Spatele protejat cu Gorilla Glass Victus + se simte bine la atingere, ușor catifelat aș spune. Marginile realizate din aluminiu păstrează pozițiile butoanelor de la versiunea precedentă.

Ecranul principal este acoperit de un strat protector, ce ajută la reducerea daunelor cauzate de șocurile externe. Dispaly-ul principal de 7,6 inch îți permite să deschizi mai multe ferestre simultan, putând face multitasking fără probleme. De exemplu dacă vrei să urmărești un clip pe YouTube, să ții și Google Maps deschis și să îți iei și notițe sau să verifici mailul-ul, cu Galaxy Z Fold 4 poți face asta.

Ecranul secundar de 6,2 inch este un Dynamic Amoled 2x superb, ce oferă o rată de refresh de 120 Hz.

Telefonul vine și cu suport pentru S-Pen, așa cum am văzut și pe Z Fold 3. Pentru cei ce obișnuiesc să își ia notițe, este un plus, doar că vei avea nevoie de o husă specială, căci nu are locaș pentru S-Pen, așa cum vedeam la Note sau cum întâlnim acum la S22 Ultra.

La interior, vine echipat cu același procesor puternic ca și Z Flip 4, Snapdragon 8+, Generația 1, ce funcționează în tandem cu 12 GB de RAM. De data aceasta stocarea internă este de 256 GB, 512 GB și urcă până la 1 TB. Și aici avem Android 12, cu interfață One UI 4.1.

La partea de autonomie, avem aceeași baterie de 4400 mAh, ce suportă încărcarea la 25W. Teoretic s-ar încărca de la 0 la 50% în aproximativ 30 de minute, practic rămâne să verificăm asta când vine telefonul la test.

Cât despre cameră, aici vedem ceva îmbunătățiri, căci senzorul wide de 12 MP este înlocuit de unul de 50 MP, mai exact de cel care se regăsește și pe S22 Ultra. În rest senzorul ultrawide rămâne același, iar cel telephoto are de acum zoom optic 3x, în loc de 2x cât regăseam pe generația anterioară.

Camera secundară nu aduce schimbări, dar în cazul lui Z Fold 4 mă gândesc că oricum poți folosi camera principală pentru selfie-uri, prin urmare camera secundară nu o văd atât de importantă.

Prețul lui Fold 4 pornește de la 8900 lei și crește în funcție de configurația aleasă. Telefonul rămâne în continuare unul scump, dar cu toate acestea, uitându-mă la prețul de lansare al generației de anul trecut, se observă o mică scădere, ceea ce îmi confirmă teoria că pe măsură ce tehnologia se va dezvolta, prețul telefoanelor v-a deveni tot mai accesibil.

Împreună cu cele două pliabile, Samsung a lansat și noua generație de wearables, Galaxy Watch 5 și Watch 5 Pro, 2 smartwatch-uri frumușele, ce vin cu o mulțime de opțiuni pe care abia aștept să le testez.

Tot în cadrul evenimentului Unpacked au fost anunțate și căștile Galaxy Buds 2, o pereche de căști in ear care arată tare bine și promit o autonomie de până la 15 ore cu ANC oprit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.