Telefon mobil Samsung B5330 Galaxy Chat

Samsung este de departe cea mai apreciată companie producătoare de telefonie mobilă. Și, deși lanseză telefoane care întrec întotdeauna tot ceea ce deja a lansat concurența, Samsung nu uită faptul că trebuie să-și mulțumească și clienții care nu doresc să investească o sumă relativ mare într-un smartphone de ultimă generație, dar pe care să nu-l folosească la  adevărata capacitate. Iar pentru aceasta lansează telefoane inteligente din gama medie de performanță.

Unul dintre acestea este telefonul mobil Samsung B5330 Galaxy Chat, care are ca și principală caracteristică tastatura tradițională, fizică, de tip Qwerty, cu tastele aranjate în stilul tastaturii de PC sau laptop. Iar un al doilea aspect ce merită menționat, este faptul că în acest moment Samsung Galaxy Chat poate fi achizitionat pentru prețul de doar 470  lei (verifică preț actualizat), un preţ excelent pentru un telefon Samsung aş putea spune.

 

Poze cu telefon-ul mobil Samsung B5330 Galaxy Chat

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Deja am menționat de tastatura fizică, de tip Qwerty, ideală pentru cei care scriu foarte multe mesaje sau obișnuiesc să posteze actualizări pe Facebook indiferent de locul în care se află. Deși vine echipat cu tastatură clasică, display-ul nu este unul foarte micuț, având diagonala de 3.0 inch. Este de tip TFT, având un număr de 256 mii culori, nu extraordinar, ce-i drept. În schimb, ecranul prezintă tehnologia touchscreen, astfel că se pot accesa uşor informațiile și aplicațiile dorite.

Samsung Galaxy Chat vine echipat cu un procesor tactat la 850 MHz, cam puțin pentru un telefon Samsung, chiar dacă vine la un preț de puțin peste 100 euro. Dar dacă îți dorești acest telefon doar pentru chat-ul de pe Facebook și pentru a-i scrie mesaje prietenei, este mai mult decât necesar. Procesorul este ajutat de memoria RAM de 445 MB să ruleze la o capacitate maximă, îndeajuns pentru a deschide aplicația de Twitter, Facebook sau Skype.

Spațiul de stocare total al acestui telefon este de 4 GB, dintre care 2 GB sunt ocupați din fabrică datorită instalării sistemului de operare, care este unul mai mult decât bun față de restul specificațiilor deținute de Galaxy Chat, Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Iar 2 GB sunt liberi pentru a-i folosi în voie. Spațiul de stocare poate fi mărit până la 32 GB cu ajutorul unui card MicroSD.

Nici camera foto nu impresionează. Este o cameră slabă, de doar 2.0 MP ce se poate folosi doar dacă dorești să surprinzi ceva cu adevărat spectaculos, nu un peisaj uimitor sau să realizezi un portret. Având în vedere că Galaxy Chat este construit pentru a se posta mai ușor pe rețelele de socializare și pentru mesaje, o cameră mai performantă ar fi fost mai mult decât necesară.

Pe partea de conectivitate, stă mai bine. Vine echipat cu tehnologia Bluetooth 3.0. Deține un port MicroUSB 2.0 și un port Jack 3.5 mm, în caz că dorești să asculți muzică. Bateria este una relativ ok, putându-se realiza o convorbire neîntreruptă de maxim 5 ore.

Păreri pro şi contra

Pro

  • Prețul foarte mic
  • Tastatura fizică
  • Ecranul cu tehnologia touchscreen
  • Sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Contra:

  • Procesorul cu o frecvență limitată
  • Camera foto de o calitate inferioară
  • Spațiul de stocare și memoria RAM reduse

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Display
Performanţe

Bun

Samsung B5330 Galaxy Chat este un smartphone din gama medie de performanţă şi are ca și principală caracteristică tastatura tradițională, fizică, de tip Qwerty, cu tastele aranjate în stilul tastaturii de PC sau laptop.

User Rating: 3.65 ( 7 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.