Sameday spart de hackeri! Datele expedițiilor disponibile pe net!

Zilele acestea traficul online a crescut extrem de mult în toată lumea. Contextul actual favorizează acest aspect. Prin urmare și traficul de date este mult mai mare, prilej numai oportun ca hackerii să fie și mai activi.

În plan local, Sameday tocmai a devenit victima hackerilor. Baza de date a companiei a fost spartă, un dump de date pe o perioadă de cel puțin o lună fiind vândută pe RaidForums, de un utilizator. Pentru a fi cât mai credibil, acesta oferea și câteva date concrete: informații despre destinatar și expeditor – nume, adresa, număr de telefon, număr de AWB, metoda de plată etc. Mai mult de atât „vânzătorul” se laudă că are și alte pachete de date de vânzare, ceea ce este îngrijorător.

Din păcate atacul cibernetic nu este singura problemă cu care se confruntă Sameday. Cel mai probabil va primi și o amendă din partea GDPR, dar și mai dureros, este lovitura de imagine, dat fiind că firma de curierat aparține eMAG.

Așadar, acum mai mult ca oricând companiile ar trebui să acorde o importanță mai mare securității. Nici unui client nu cred că i-ar conveni ca date despre comportamentul lui de consumator să ajungă disponibile pentru alții…

UPDATE

Între timp utilizatorul RaidForums a postat că nu le mai are de vânzare. Oare le-a vândut sau a fost obligat să șteargă anunțul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.