S-au lansat Huawei P20 și P20 Pro! – cu ce impresionează noile vârfuri de gamă?

huawei-p20

Huawei a anunțat la Paris noile vârfuri de gamă P20 și P20 Pro, două smartphone-uri ce promit destul de multe, în special pe parte de cameră. Ambele telefoane au un design inspirat de celebrul iPhone X, iar aici vorbesc de acel „breton”, care se pare că a fost preluat nu doar de brandurile mai puțin importante, ci chiar și de cele ce se bucură deja de o notorietate destul de mare.

Odată cu lansarea celor două telefoane, Huawei a mai anunțat și lansarea lui Porche Design Mate RS, dar și a noului Huawei P20 Lite, varianta de buget, care deja este disponibil în magazine, la precomandă. Porche Design Mate RS este o variantă ușor îmbunătățită a lui P20 Pro. Acesta vine cu senzor de amprentă sub display și 512 GB capacitate de stocare.

Cele două telefoane vor fi disponibile în 4 variante de culoare: twilight, black, pink gold și midnight blue.

Huawei P20 este situat ca preț și specificații între P20 Lite și P20 Pro. Are o diagonală de 5,8 inch și rezoluție Full HD+. Ecranul cu „breton”, ca și în cazul lui iPhone X, este un IPS are un raport de 18,7:9. Pentru cei ce nu vor să păstreze acea „mustață” cin partea superioară a ecranului, este bine de știut că poate fi mascat din setări de o bară neagră, ce va face ca display-ul să pară dreptunghiular.

Vine echipat cu un același procesor ca și Mate 10, un chipset Kirin 970, Octa Core, ajutat de 4 GB de RAM și 128 GB capacitate de stocare. Rulează Android Oreo, cu interfață EMUI. Pe spate primește o cameră duală, cu un senzor de 20 MP cu f/1.6 și unul de 12 MP cu f/1.8, ce mizează pe softwareul de inteligență artificială, așa cum am văzut și în cazul lui Mate 10. Pentru selfieuri avem de această dată o cameră frontală de 24 MP, cu f/2. Are o baterie de 3400 mAh, cu încărcare SuperCharge, iar prețul acestuia va fi de aproximativ 650 de euro.Huawei-P20

Huawei P20 Pro este vârful de serie ce primește în mare aceleași specificații ca P20, cu ceva îmbunătățiri la bord. Vine cu același procesor, dar primește 6 GB de RAM, spațiul de stocare rămâne la 128 GB, iar bateria este de 4000 mAh. Are o diagonală de 6,1 inch, cu rezoluție Full HD+, ecranul este un OLED cu aceeași înălțime de 18,7:9.

Camera foto este clar capitolul la care se detașează atât de P20, cât și de concurenți precum: Galaxy S9, iPhone X, OnePlus 5T, etc. Huawei P20Pro primește un sistem triple-camera, cu un senzor RGB de 40 MP, cu f/1.6, un senzor monocrom de 20 MP și un senzor telefoto de 8 MP cu stabilizare optică. Sistemul vine cu zoom optic 3x și zoom digital 10x. Camera frontală, ca și pe Huawei P20, este tot de 24 MP. Anul acesta Huawei ridică clar pretențiile, aducând pe vârful lor de gamă, cea mai performantă cameră foto. Potrivit DXoMark, P20 Pro este telefonul cu cea mai bună cameră de pe piață, acesta înregistrând cel mai ridicat punctaj.

Ca și rivalii săi, P20 Pro filmează la 960fps, însă la o rezoluție maximă de doar 720p, în timp ce Galaxy S9 sau Xperia XZ2 ajung la 1080p. Sper totuși ca în curând să primească un update, iar acest neajuns să fie remediat. Prețul pentru P20 Pro este de aproximativ 850 de euro.Huawei-P20-PRO

2 comentarii

  1. Costin Draghia

    Ziua buna,
    Sunt un infocat pasionat de radio FM (latura din online nu ma intereseaza), as fi curios daca P20 Pro este dotat hardware cu un chip radio.
    Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.