Revolut – Utilitate, experiență și cum obții un card GRATUIT + 50 RON BONUS

De mai bine de jumătate de an folosesc cardul Revolut. Mi se pare extrem de util în diverse situații pe care le voi detalia în cele ce urmează. Cireașa de pe tort pentru această perioadă, este faptul că au și o promoție foarte tare: toți cei care își fac cont Revolut acum, pot comanda cardul Standard GRATUIT și BONUS, primesc 50 RON la prima plată. Plus livrare gratuită. Simplu și rapid.

Dacă încă nu ai suficiente informații despre Revolut, iată ce trebuie să știi despre cardul care a speriat toate băncile.

Care-i treaba cu Revolut?

Compania este un produs de tip fintech, folosit în prezent de peste 6 milioane de utilizatori. Peste 250 mii de români se bucură deja de avantajele Revolut, o alternativă digitală la băncile tradiționale.

Revolut nu este bancă, deși are licență bancară în Estonia, emite un card, și oferă utilizatorului o aplicație de gestionare a banilor. Revolut este de fapt un instrument foarte util pentru cei ce călătoresc și vor să facă plățile cu cardul, la cel mai bun curs valutar(foarte aproape de cel al BNR), pentru economii, pentru a plăti facturile în valută(de exemplu chiriile)pentru a transfera instant bani altor utilizatori de Revolut, pentru a avea o viziune clară asupra cheltuielilor. Practic, cu Revolut nu mai ai nicio scuză că nu știi pe ce s-au dus banii. Plus multe alte beneficii…

Ce nu-ți oferă Revolut în momentul de față, față de o bancă tradițională, este posibilitatea de a face un credit.

Card virtual și card fizic

Pentru a-ți deschide un cont, este necesar să îți instalezi aplicația întâi. Îți poți face un card virtual, după care îl poți cere și pe cel fizic. Este GRATUIT și de cele mai multe ori nu se plătește nici pentru livrarea lui(aici este în funcție de campania pe care compania o desfășoară în momentul în care îl comandați). Ajunge în 3-7 zile. Arată fix ca un card clasic și este contactless. Ce trebuie să știți aici este faptul că puteți avea mai multe carduri fizice atașate aceluiași cont. Eu de exemplu am ales să atașez două carduri, unul pentru mine și unul pentru jumătatea mai bună a familiei, astfel încât să avem amândoi acces în permanență la același cont, pentru cumpărăturile zilnice.

Revolut încurajează plățile cu cardul, plățile online, nu și retragerile de la ATM. Cu toate acestea ai posibilitatea de a face și retrageri de la bancomat gratuit, în limita a 800 RON(puteți retrage și în valută), după care se percepe un comision de 2% la retragere.

Poți folosi și un card virtual pentru plăți. Este emis de Mastercard, cu număr și serie. Foarte util pentru cumpărăturile online. De asemenea puteți opta pentru un card virtual disponibil, care este de unică folosință, în cazul în care faceți plăți pe site-uri necunoscute sau pe site-uri ce nu prezintă încredere. Îl folosiți odată, ducă care datele de pe el devin inactive.

Poți folosi link-ul meu de invitație pentru a-ți face un card Revolut GRATUIT și a primi 50 RON BONUS la prima plată online.

Vreau card Revolut Gratuit

Călătoriile – costuri mai mici cu cardul Revolut!

De câțiva ani încoace am început să călătoresc ceva mai mult în afara țării și de fiecare dată încercam să-mi iau cash la mine, pentru simplul fapt că plata cu cardul nu reprezenta o opțiune avantajoasă. Odată cu Revolut, am început să folosesc cardul în orice loc s-a putut, având în vedere că îmi oferă un curs valutar pe care nici o bancă din România nu îl poate acorda la ora actuală. Indiferent de țara în care ajungi, modifici din contul curent în moneda respectivă și poți face plățile cu cardul liniștit.

Revolut îți pune la dispoziție peste 150 de monede din întreaga lume. Din contul gratuit, poți face tranzacții între monede, de 20.000 lei/lună/gratuit. Pentru tranzacțiile ce depășesc 20.000 lei/ lună, Revolut adaugă o marjă de până la 1% și un comision de 0,5%.

O altă facilitate oferită de Revolut este faptul că poți beneficia de asigurare de călătorie, cu 1 leu pe zi.

Alimentarea cardului Revolut și gestionarea banilor!

Aplicația este foarte bine pusă la punct. Datele din tabloul de bord îți arată toate detaliile pentru banii din cont: pe ce s-au cheltuit, unde s-au cheltuit, cât ai cheltuit/zi/lună, în ce țări i-ai cheltuit. Poți stabili bugete lunare, primești notificări instantanee pentru orice cheltuială efectuată. Practic, aplicația îți oferă toate datele de care ai nevoie, pentru a avea o evidență clară a banilor din cont.

Poți face transferuri rapide către alți utilizatori de Revolut. Știi momentele alea când unul dintre colegi se duce la magazinul din colț și vrei să-ți ia și ție o merdenea, dar n-ai cash la tine să-i dai? sau când vă organizați o gașcă mare de prieteni să mergeți la un grătar și doar unu se duce la cumpărături? Ei bine, transferul de bani instant între utilizatori este fix pentru momentele de genul acesta. Practic unul dintre utilizatori poate colecta banii de la ceilalți, fără să uite care, cât i-a dat. Din aplicație ai posibilitatea de a cere și de a trimite bani către alt utilizator. Bonus, poți trimite și un GIF, să-l faci să zâmbească. Desigur, sunt și bănci care oferă această opțiune, însă procesul nu este la fel de simplu.

Contul de Revolut poate fi alimentat instant, din contul bancar(eu îl alimentez din contul ING). Este simplu, accesez opțiunea Top-Up din aplicație, introduc suma dorită, Done și gata, banii sunt în cont instant.

Cât de sigur este Revolut?

În cazul în care ai pierdut sau rătăcit cardul, ai posibilitatea să îl blochezi din aplicație, până când vei primi altul. Dacă îl găsești, super, îl poți debloca din aplicație fără probleme.

Dacă te temi de „binevoitori” cu tot felul de dispozitive care ți-ar putea sustrage banii de pe card sau l-ar putea clona,  poți anula din aplicație posibilitatea de a plăti contactless sau de a retrage bani de la bancomat. La fel de bine, poți bloca și plățile online.

Sau poți folosi opțiunea „Freeze card”, atunci când nu îl folosești. În felul acesta poți sta liniștit.

Și dacă nu ți se par suficiente toate aceste măsuri de siguranță, ei bine, Revolut mai oferă încă una ce implică GPS-ul. În momentul în care ai activat funcția aceasta, se corelează locația în care s-a folosit cardul cu poziția în care te afli la momentul respectiv. Că doar nu poți face o plată în America și tu să fii în România.

Poți stabili chiar și limite/card. De exemplu, poate vrei să îi oferi copilului un card la școală/facultate, cu un anumit buget/lunar. Ba chiar poți avea controlul asupra acestui buget(nu uita, dacă i-ai făcut cardul pe contul tău, primești și tu notificări pentru ce plăți face).

Metal sau Premium?

În principiu te poți descurca fără probleme cu planul Standard, oferit de Revolut, dar dacă ai nevoie de mai multe opțiuni, poți trece la una din versiunile cu plată: Metal sau Premium.

De exemplu, dacă obișnuiești să călătorești destul de mult în afara țării, pentru oricare din cele două planuri, beneficiezi de asigurare pentru bagaje și zboruri întârziate.

Tot la capitolul beneficii, includem și asigurarea medicală globală, gratuită, acces gratuit în majoritatea lounge-urilor din aeroporturi și posibilitatea asigurării telefonului, posibilitatea adăugării prietenilor pe asigurarea de călătorie.

Limitele de retragere de la bancomat cresc și ele, la 1600 RON pentru varianta Premium și 2400 RON pentru Metal.

Pentru pachetul Premium vei scoate din buzunar 30 RON/lună, iar pentru cel Metal, 55 RON/lună.

Eu, acum folosesc cardul Metal. Am vrut să beneficiez de opțiunile extra ale acestui pachet. Cardul arată foarte bine, metal black, este ceva mai greu față de cel standard. Vine ambalat în același mod premium ca și varianta standard, doar că de data aceasta cutia este neagră.

50 RON BONUS și card Revolut GRATUIT!

Așa cum spuneam și mai devreme, în perioada aceasta Revolut are activă o campanie fulger: dacă îți faci cont Revolut ACUM, primești Cardul GRATUIT + BONUS 50 BONUS.

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de această promoție:

1. Accesează acest link pentru a beneficia de această promoție!(Eu am cont comun cu „jumătatea mai bună”, după cum ți-am spus și mai sus. Bine de fapt contul este pe numele lui, iar eu sunt parvenita :P. Așadar, cadoul de 50 RON BONUS, va apărea ca fiind din partea lui)

2. Adaugă-ți numărul de telefon!

3. Primești mesajul care te invită să descarci aplicația Revolut

4. Descarcă aplicația Revolut!

5. Completează câmpurile cu datele personale

6. Aplică pentru Cardul Revolut Mastercard Strandard Gratuit

7. Alimentează contul cu 50 Lei

8. La prima plată online(poate fi și de 3 lei), contul tău va fi alimentat cu 50 RON BONUS

9. Invită-ți prietenii să-și facă card Revolut și poți câștiga la rândul tău câte 50 RON pentru fiecare înscris din recomandarea ta. El primește bonusul de 50 RON și tu 50 RON pentru că s-a înscris din recomandarea ta. Câștigați amândoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.