Review Samsung Galaxy Camera Android

Samsung Galaxy CameraTot pe 29 august, pe lângă Galaxy Note II, Samsung a prezentat și Galaxy Camera. După cum arată ne putem da seama că este o cameră compactă , însă nu este doar atât. În interior, Samsung Galaxy Camera are un hardware de top  coparabil cu cel al smartphone-urilor actuale.  Viteza de procesare este uimitoare datorită procesorului quad core de 1,4GHz, iar prezența sistemului de operare Android 4,1 Jelly Bean face ca această cameră foto compactă să fie cu totul altceva decât cunoaștem.  La capitolul fotografie , Samsung Galaxy Camera se prezintă cu un senzor CMOS cu rezoluţie 16 MP şi tehnologia backside-illuminated(BSI), senzor conectat la obiectivul retractabil cu zoom optic 21X şi sistem optic de stabilizare a imaginii.

Ecranul HD Super Clear Touch de 4,8 inch pare imens, dar este foarte util pentru sistemul cu care vine gadgetul. Astfel putem edita direct din aparat fotografiile , le putem posta pe rețele de socializare , sau pot fi trimise chiar și pe mail .  Orice permite sistemul android este permis pe Samsung Galaxy Camera. Cel mai interesant lucru este acela că se regăsește și aplicatia S Voice cu care se pot  executa operațiuni de bază prin intermediul comenzilor vocale. Printre comenzile vocale cele mai utile sunt „shot”, „flash”, „zoom out” ,”zoom in”.

Specificatiile tehnice complete:

Senzor imagine 16.3 mp 1/2.3″ BSI CMOS
Letile F2.8, 23 mm, 21x Optical Zoom Lens
IS OIS
Display 121.2 mm (4.77″), 308 ppi, HD Super Clear Touch Display, 720 x 1280 px
ISO Auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200
Rețea 4G, 3G (HSPA+ 21Mbps): 850 / 900 / 1900 / 2100 MHz
Procesor 1.4GHz Quad-Core
OS Android 4.1 (Jelly Bean)
Memorie 8GB + card micro SDSC, micro SDHC, micro SDXC
Imagine JPEG 16M, 14M, 12M Wide, 10M, 5M, 3M, 2M Wide, 1M
Video MP4 (Video: MPEG4, AVC/H.264, Audio: AAC)Full HD 1920×1080 30fps ,Filmare Slow motion  720×480 120fps
Ieșire Video HDMI 1.4
Caracteristici fotografiere Smart Pro : 10 modele (Macro, Rich Tone, Action Freeze, Waterfall Trace, Light Trace,Beautiful Sunset, Blue Sky, Natural Green, Silhouette, Vivid Fireworks)
Servicii Google™ Google Search, Google Maps, Gmail, Google Latitude Google Play Store, Google Plus, YouTube, Google Talk, Google Places, Google Navigation, Google Downloads, Google Chrome browser,Google Play Books, Google Play Movies
GPS A-GPS, GLONASS
Connectivitate WiFi a/b/g/n, WiFi HT40GPS/GLONASS Bluetooth® 4.0
Baterie 1,650 mAh
Dimensiuni 128.7 x 70.8 x 19.1 mm
Greutate 305g

Samsung Galaxy CameraAplicația Photo Wizard este o unealtă  de retușare și editare care ne pune la dispoziție 35 de filtre și unelte. Aplicația similară lui Photo Wizard ,dar de data aceasta pentru capturi video este Movie Wizard , dar pe lângă aceste aplicații preinstalate puteți descărca și instala multe alte utilitare din Google Play Store.

Toate clipurile și fotografiile sunt stocate pe memoria de 8GB care poate fi extinsă printr-un card micro SDHC. Aceste fișiere pot fi păstrate online prin activarea funcției Auto Cloud Backup. Pentru ca această funcție să  își facă treaba trebuie să existe o legătură la internet prin una din cele 3 conexiuni disponibile : 3G , 4G sau WiFi. De precizat este faptul că pentru a putea beneficia de o conexiune 3G sau 4G este necesar un micro SIM, funcția de telefon mobil nefiind funcțională. Deși Samsung Galaxy Camera este printre primele camere foto compacte cu sistem de operare Android , nu este chiar prima, Nikon Coolpix S800c și-a facut prezența cu ceva zile înainte. Cu toate acestea se știe că Nikon este un brand mult mai bine cotat la capitolul foto decât Samsung. Acum rămâne de văzut care va avea un succes mai mare.

Samsung Galaxy Camera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.