Realitatea virtuală ar putea fi folosită în loc de anestezie în sala de operații

Dacă pentru unii realitatea virtuală este folosită doar ca și o formă de distracție, mai nou se fac teste pentru ca aceasta să fie introdusă și în spitale, ca și substituent pentru anestezice în timpul operațiilor.

realitatea virtuala

Folosirea noii tehnologii vine la pachet și cu câteva beneficii:

– reducerea de costuri ale intervenției medicale – anestezia poate fi destul de scumpă în anumite situații

– reducerea stresului declanșat de această procedură – în felul acesta pacientului i se distrage atenția, iar riscul de a-i crește tensiunea se diminuează considerabil.

Mai mult de atât, pentru pacienții hipertensivi, ce nu suportă o anestezie totală, folosirea realității virtuale ar putea ameliora considerabil starea de panică din timpul unei operații și i-ar putea distrage atenția. Fiind transpus într-o realitate tridimensională, pacientul are posibilitatea de a explora alte orizonturi și provocări, ce l-ar ajuta să se relaxeze în timpul intervenției chirurgicale.

Potrivit testelor realizate, pacienții care au folosit realitatea virtuală în cadrul operațiilor, au simțit cu 24% mai puțină durere și agitație, iar în unele cazuri noua metodă experimentală ducând chiar la excluderea totală a anestezicului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.