Instagram răsplătește cu generozitate descoperirea unui puști de 10 ani

instagram

În cazul în care nu știai, Instagram este o rețea de socializare care răsplătește utilizatorii ce descoperă vulnerabilități ale programului, indiferent de vârsta acestora.

În ciuda faptului că limita minimă de vârstă pentru a-ți crea un cont pe Instagram este de 13 ani, un puști finlandez de doar 10 ani a accesat rețeaua de socializare, reușind chiar să descopere o vulnerabilitate extrem de importantă în aplicația de mobil.

Bug-ul de securitate descoperit de micul finlandez, îi permitea acestuia să șteargă mesajele text atașate de orice utilizator al rețelei sociale unei imagini. ,,Puteam să le elemin pe ale oricui, chiar și pe a le lui Justin Bieber.” declara Jani, puștiul finlandez.

În ciuda vârstei, Jani a adoptat o atitudine destul de matură, trimițând un mail celor de la Instagram, prin care detalia toate aspectele situației. Spre surprinderea lui, la scurt timp de la această inițiativă, a primit și o răsplată pe măsură din partea Instagram, și anume un cec de 10.000 de dolari.

Însă acesta nu este un gest menit să creeze un anumit interes pentru acest eveniment, ci mai degrabă, aceasta este doar o respectare a politicii Facebook, ce ține de recompensarea utilizatorilor ce descoperă bug-uri de funcționare ale rețelei de socializare. Suma diferă de la caz la caz, în funcție de importanța vulnerabilităților descoperite.

Jani este cel mai tânăr utilizator de rețele sociale, răsplătit pentru o asemenea descoperire, iar această recompensă îl motivează atât pe el, cât și pe fratele său, să aloce timp important pentru găsirea unor asemenea puncte sensibile și în cadrul altor programe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.