Project Loon – baloanele Google ce oferă internet nelimitat pe tot Globul

project loon

Pentru că în prezent încă există nenumărate persoane care nu au acces la internet, care nu au un cont de mail, care nu utilizează intenetul, a apărut şi dorinţa Google de a-şi extinde lista de utilizatori. Iar măsura pentru ca acest lucru să fie posibil par a fi baloanele cu heliu, echipate corespunzător pentru a furniza conexiune la intenet în zonele rurale sau sărace.

Sâmbătă Google a anunţat că a pregătit 30 de astfel de baloane, ce vor survola pentru început Noua Zeelandă. Proiectul se numeşte Project Loon, şi a fost dezvoltat de tehnicienii din laboratorul Google X din Silicon Valey. Baloanele sunt ghidate în principiu de vânt, neavând nici un motor montat. Ele sunt echipate cu antene, radiouri, panouri solare şi echipamente de navigare, ce comunică cu cei de la sol.

Deşi proiectul este unul măreţ, cei de la Google sunt conştienţi că această idee este destul de provocatoare şi presupune un efort sporit din mai multe puncte de vedere. Totuşi sunt dispuşi să îşi asume această provocare în speranţa că vor reuşi să mărească numărul utilizatorilor de internet şi totodată numărul clienţilor va creşte semnificativ.

Odată cu acest proiect, Google urmăreşte şi pătrunderea pe piaţa telecomunicaţiilor. Deja a stabilit conexiuni la internet în Kansas, Mahattan, cu o viteză de 100 de ori mai mare decât cea cu care erau obişnuiţi consumatorii. Potrivit directorului Project Loon, Mike Cassidy, scopul lor este de a furniza conexiuni ieftine pe tot Globul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.