Primele imagini cu autoturismul electric realizat de Xiaomi pe stradă!

Prin 2021, Xiaomi anunța că se pregătește să intre și pe piața auto și că va lansa primul autoturism electric. Ei bine, iată că ziua lansării pare să fie din ce în ce mai aproape, iar Xiaomi plănuiește să intre în competiție pe segmentul EV cu Tesla Model 3.

Mai mult, se pare că gigantul chinez ar pregăti nu una, ci două autoturisme electrice: unul cu preț de plecare de la 38.000 euro și cel de-al doilea ceva mai scumpuț, va avea un preț de plecare de la 51.600 euro.
Varianta mai ieftină are nume de cod Modena și include o mulțime de senzori dezvoltați în parteneriat cu compania Germană Continental. Va fi alimentată cu un pachet de baterii standard BYD litiu de 400V.

Modelul mai scump are numele de cod Le Mans și urmează să fie lansat în 2025. Acesta va fi echipat cu 3 motoare, procesor Orin X de la NVIDIA, Lidar și va fi populat cu o mulțime de senzori. Va avea o baterie de 800V, iar încărcarea de la 0 la 80% ar dura doar 15 minute.

Eu una cred că va mai dura câțiva ani buni până vom vedea pe la noi prin țară un autoturism electric realizat de Xiaomi. Nu de alta, dar vorbim totuși de o nișă nouă pentru ei, unde cu siguranță au multe de testat, de învățat, până când vor reuși să aducă pe piață un produs care chiar să poată concura cu Tesla. Până ună alta, las aici câteva fotografii cu unul din cele două autoturisme, ce a fost surprins pe străzile din China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.