Cât de curând Tesla va începe să fie serios concurată. Porche este unul dintre marii jucători, ce intenționează să lanseze prima mașină complet electrică până în 2020. Deocamdată proiectul a fost numit Mission E.
Conducerea Porsche plănuiește să facă 1400 de angajări pentru realizarea Mission E. În septembrie 2015, Porche prezenta conceptul Mission E în cadrul evenimentului Inernational Mottor Show din Frankfurt. La momentul respectiv, Porche se lăuda că noul model va include nenumărate tehnologii inovative. Deși compania nu a dat detalii cu privire la aceste tehnologii, conceptul prezentat anul trecut, ne ajută să ne formăm o idee cu privire la produsul final.
Iată câteva dintre cele mai interesante caracteristici, ce ar putea fi incluse în versiunea finală Mission E:
Cu două motoare, tracțiune integrală, Mission E ar putea ajunge la 600 cai putere. Mașina va fi complet alimentată de baterii Lithium-Ion.
Încărcarea mașinii se va face prin inducție. Pentru a se încărca, mașina va fi parcată deasupra unei baze de încărcare, moment în care bateria începe realimentarea. Încărcarea se va putea face și în stațiile de încărcare sau acasă, prin cablu de realimentare. Portul de încărcare va fi ascuns sub aripa dreaptă.
În doar 15 minute, mașina poate fi încărcată până la 80%, asigurând autonomia pentru o distanță de aproximativ 402 km. Încărcată complet, mașina oferă o autonomie de 498 km. Model-ul S de la Tesla asigură o autonomie de doar 434 km pentru o încărcare completă. Mission E va putea atinge o viteză maximă de 241 km/h și în doar 3,5 secunde, ajunge la 100 km/h. Tesla este ceva mai rapidă, atinge 100 km/h în doar 2,8 secunde.
Varianta sport va include 4 uși, ce se vor deschide într-o cu totul altă formă față de modelele clasice.
Nu va avea oglinzi. În loc de asta, va avea camere de filmat, ce vor afișa în colțul parbrizului, imagini cu ceea ce se întâmplă de jur împrejurul mașinii.
Noul model Porche va putea fi controlat din privire. Va avea o cameră, care va detecta încotro se uită șoferul și ce instrument de pe tabloul de bord își dorește să acceseze. Pentru a confirma selecția, șoferul nu va trebui decât să apese un buton de pe volanul mașinii. Display-ul mașinii se mută în funcție de poziția șoferului. Dacă acesta se lasă pe spate sau se ridică mai mult cu scaunul, display-ul se va muta odată cu el.