Prima dronă pentru pasageri lansată la CES 2016

drona

Dacă până în prezent dronele erau folosite pentru distracție și filmări, iată că a venit vremea ca acestea să fie utilizate și ca mijloc de transport. Chinezii sunt cei care lansează prima dronă de acest gen în cadrul târgului de tehnologie din Las Vegas.

Drona are 1,22 m înălțime și are capacitatea de a transporta 2 pasageri. Atinge o viteză maximă de 96 km/h, însă din păcate autonomia ei este de numai 23 de minute. Dar până la urmă este începutul și sunt convinsă că aceste cifre se vor îmbunătăți considerabil în viitor. Oricum este un pas important, ce ar putea să ne scape de aglomerația din trafic în viitorul apropiat.

Compania Ehang asigură publicul de faptul că drona ar fi ”cel mai sigur, ecologic și inteligent aparat de zbor pentru distanțe mici și medii”. Drona nu permite zborul manual, ea poate fi controlată în mod automat, printr-un sistem ce elimină erorile umane.

Proiectul este rezultatul dorinței CEO-ului Ehang, Huazhi Hu de a realiza un aparat de zbor cât mai sigur. În 2011 acesta și-a pierdut cel mai bun prieten într-un accident cu elicopterul, tragedie ce l-a ambiționat să realizeze drona pentru pasageri, ce și-a făcut apariția zilele acestea în cadrul CES 2016.

Deocamdată prețul dronei nu a fost anunțat deocamdată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.