Prețul unui iPhone X calculat în cafele nu mai pare atât de mare!

iPhone X este într-adevăr cel mai scump smartphone lansat de Apple până în prezent, însă Tim Cook, CEO-ul companiei, vine cu o strategie interesantă legată de preț, astfel încât să îl fac mult mai ușor de acceptat de către consumatorii de tehnologie.

iphone x

Dacă în State, prețul unui iPhone X pornește de la 1000 $, ajungând pe la 1150$ pentru varianta de 250 GB, în România situația stă mai dramatic. Prețul pentru versiunea de 64 GB pleacă de la 5399 lei și ajunge la 6199 lei pentru modelele de 256 GB. Deși iPhone X vine cu ceva schimbări majore față de ceea ce ne obișnuise Apple în ultimii ani, glumele legate de prețul amețitor nu au întârziat să apară.

Zilele trecute, într-un interviu acordat de Tim Cook, acesta a făcut câteva comparații, cu scopul de a mai îndulci puțin prețul flagshipului, făcându-l să pară mai ușor de digerat. Acesta a apelat la comparația cu prețul unei cafele într-un local. Având în vedere că în SUA, rata pentru un iPhone X este de 56$/lună, suma ar echivala cu 2$/zi, adică prețul unei cafele/zi.

Defalcată, suma pare mult mai ușor de acceptat, deși nu cred că era nevoie de o asemenea comparație, în condițiile în care iPhone X se vinde extrem de bine, iar cumpărătorilor nu pare că le pasă de prețul telefonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.