Este jocul anului, dar a adus pierderi de 6,7 miliarde de dolari pentru Nintendo

pokemon-go

Pokemon Go a devenit un fenomen la nivel global, un fenomen ce a adus pentru Nintendo o ascensiune fulgerătoare, o creștere cu peste 100% a acțiunilor companiei. Pentru prima dată în istorie, Nintendo a reușit să depășească valoarea Sony.

Bucuria însă nu a durat mult, iar cei ce și-au dorit să guste din succesul companiei Nintendo, se pare că vor avea parte de o pierdere financiară. Problema ar fi că Nintendo nu este posesorul jocului Pokemon Go și nici nu are o legătură directă cu el. Compania deține 32% din acțiunile The Pokemon Company, responsabili pentru licențierea drepturilor de comercializare a creațiilor Pokemon. Având în vedere că

Niantic este dezvoltatorul jocului, doar o parte din bani se va duce către The Pokemon Company, urmând ca doar o treime din această valoare să ajungă și la Nintendo.

La nici o săptămână de la lansarea Pokemon Go, acțiunile companiei Nintendo înregistrau o creștere cu 7,5 miliarde de dolari, atingând în scurt timp un vârf de 12 miliarde de dolari. Pe data de 25 iulie, compania anunța printr-un comunicat de presă, că se va bucura doar de o mică parte din succesul răsunător înregistrat de Pokemon Go, fapt ce a dus la o pierdere de 6,7 miliarde de dolari, (aproximativ 18%) într-o singură zi, cea mai mare severă scădere înregistrată de companie din anii ’90 și până în prezent.

Să fie oare începutul declinului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.