Pepper – roboțelul prietenos cu care te poți întâlni în aeroport

Se întâmplă uneori să ne adresăm oamenilor din jur cu apelativul ”robot” atunci când desfășoară o acțiune fără să o treacă prin filtrul minții sau atunci când sentimentele par a nu exista. Mai nou, termenul ”robot” ar putea să capete un nou sens.

pepper

Softbank a dezvoltat anul trecut un robot umanoid, capabil să dezvolte sentimente și stări, asemenea oamenilor. Este vorba despre Pepper, androidul simpatic, proiectat pentru a putea identifica starea de spirit oamenilor, dar și pentru a răspunde în consecință.

Pepper cântărește 27 kg și are o înălțime de 120 cm. Are brațe, mâini cu articulații, însă nu are picioare. Acesta se rotește grație unei platforme pe care este așezat. Pe piept vine cu un display ce îl ajută pentru o comunicare mai eficientă. Androidul este programat să vorbească 17 limbi…

Așadar ar putea fi un partener extraordinar pentru dans, pentru discuții, pentru tot felul de activități. Fiind o prezență plăcută, capabilă de a spune chiar și glume, acesta a devenit deja ”angajat” cu normă întreagă al aeroporturilor din California și Tokio, cu scopul de a le oferi asistență călătorilor. E adevărat, oamenii încă nu sunt obișnuiți cu genul acesta de interacțiune, unii dintre ei privind-o chiar temător. La câte filme cu scenarii dubioase au rulat de-a lungul timpului, nici nu mă miră acest aspect.

Cert este că Pepper urmează a fi folosit și în spitale, gări, dar și alte medii, cu scopul de a-i ajuta pe oameni. Mai jos poți vedea cam de ce este în stare simpaticul roboțel umanoid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.