OpenAI ar putea părăsi Europa dacă reglementările devin o problemă!

De ceva vreme Uniunea Europeană lucrează la un set de reglementări pentru AI, care se pare că vor fi cât se poate de stricte, ceea ce sună destul de amenințător pentru cei de la OpenAI și al lor ChatGPT.

Atât de amenințător încât compania ia în considerare posibilitatea de a se retrage din Europa în cazul în care reglementările impuse devin o provocare prea mare.

După cum știm s-a tot dezbătut în ultimele luni interzicerea ChatGPT în câteva țări din Europa. Ba chiar la un moment dat Italia a reușit acest lucru pentru scurt timp, însă soluția pentru folosirea inteligenței artificiale nu este aceasta. Ci mai degrabă stabilirea unei legislații clare, care să protejeze utilizatorul de posibile abuzuri. Așa cum au susținut și marii experți ai lumii atunci când au cerut o pauză de 6 luni în dezvoltarea inteligenței artificiale.

Prin urmare Uniunea Europeană lucrează intens la un proiect de lege care să aducă claritate pentru dezvoltatorii AI.

CEO-ul Sam Altman a declarat într-un eveniment la Londra că va face tot posibilul să respecte regulamentul care va fi adoptat în Europa înainte de a lua în considerare retragerea.

„Sunt atât de multe pe care le-ar putea face, cum ar fi să schimbe definiția sistemelor AI de uz general”, a sugerat Altman în cadrul aceleiași conferințe.

Retragerea OpenAI din Europa ar putea avea un impact semnificativ asupra domeniului inteligenței artificiale și a economiei digitale. Este important ca guvernele și autoritățile să ia în considerare preocupările exprimate de OpenAI și să găsească soluții reglementare echilibrate care să permită progresul tehnologic în timp ce se asigură protecția datelor și respectarea principiilor etice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.