Ochelarii 3D nu vor mai fi necesari în cinematografe

cinema3d

Deși televizoarele 3D nu s-au bucurat niciodată de un succes răsunător, se pare că cinematografele încă stau foarte bine la acest capitol. Tot mai multe persoane sunt dornice de a încerca experiența tridimensională, dar doar în sălile de cinema, nu și acasă. Singurul inconvenient ar fi ochelarii 3D, care de multe ori devin obositori, chiar și pentru cei ce nu au probleme cu vederea. Pornind de la acest aspect, cercetătorii de la MIT(Masachusetts Institute Lab) au pus bazele unei noi tehnologii, capabilă să ofere experiența 3D în sălile de cinema, fără a mai fi nevoie de ochelari.

Experiența vizuală 3D clasică era destul de limitată, cu o rezoluție scăzută, dar și cu unghiuri de vizibilitate reduse. Prototipul dezvoltat la MIT se numește Cinema 3D și folosește mai multe lentile și oglinzi, concepute special pentru a reda efectul 3D în sălile de cinema, fără a mai fi nevoie de ochelari speciali.

Potrivit dezvoltatorilor de la MIT , noua tehnologie funcționează în felul acesta: ”Ce face Cinema 3D, este codarea mai multor bariere parallax într-un display, astfel încât fiecare persoană din sală vede o barieră parallax adaptată poziției sale. Acel tip de vizualizare, este apoi replicată în întreaga sală de cinema, printr-o serie de oglinzi și lentile, folosind sistemul optic Cinema 3D.”

Deocamdată nu se știe când va fi implementată noua tehnologie în cinematografe, cei de la MIT confirmând faptul că momentan tehnologia nu este chiar pregătită pentru comercializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.