Vulnerabilitățile Tesla Model 3 au adus 350.000 $ și o mașină unei echipe de securitate!

Vorbim din nou despre mașini. Mai exact despre cum a reușit compania de securitate cibernetică, Synacktiv în cadrul competiției de hacking Pwn20wn să spargă două sisteme de pe autoturismele Tesla: cel de infotainment și sistemul Gateway dintr-un Model 3. În urma acestei reușite, compania s-a ales cu o Tesla Model 3 și 350.000 $ americani.

Mai exact, echipa Synacktiv a reușit întâi să pătrundă în sistemul Tesla Gateway, cel care controlează conexiunea la rețea. Prin intermediul sistemului Gateway, hackerii au reușit să descuie ușile și frank-ul mașinii. Se pare că din software-ul Gateway aceste elemente pot fi controlate, iar hackerii au identificat această vulnerabilitate și au demonstrat că un hoț priceput ar putea accesa interiorul autoturismului cu ușurință. Pentru acest hack, concurenții s-au ales cu un premiu de 100.000 de dolari.

Cel de-al doilea hack a fost și mai interesant, căci concurenții au reușit să intre în sistemul de infotainment de pe Tesla Model 3 și să preia controlul total asupra componentelor mașinii, acțiune ce ar pune în pericol siguranța pasagerilor în cazul unui scenariu real. Descoperirea celei de-a doua vulnerabilități a adus echipei un premiu și mai consistent, 250.000 de dolari. Pe lângă cele două premii consistente, câștigătorii s-au ales și cu o Tesla Model 3. O parte din premiile acestei competiții au fost oferite de către compania lui Elon Musk, care odată cu identificarea acestor slăbiciuni ale sistemelor, cel mai probabil le va rezolva printr-o actualizare a software-ului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.