Number Share – ce este și cum te ajută?

De două săptămâni încoace testez cele mai noi produse de la Samsung. Este vorba despre Galaxy Note 20 Ultra și smartwatch-ul Galaxy Watch 3, ambele device-uri oferite în teste prin programul Orange Smartphone Tester. Ce mi-a atras atenția la Galaxy Watch 3 sunt opțiunile Number Share și eSIM de la Orange. Și spun că mi-a atras atenția pentru faptul că aceste servicii le-am întâlnit prima dată pe Galaxy Active 2, la finalul anului trecut și mi s-au părut interesante. Dacă cele două opțiuni nu-ți spun prea multe, în cele ce urmează vei afla toate detaliile despre ele.

Ce este Number Share și cum funcționează?

Number Share îți permite de fapt să primești sau să efectuezi apeluri pe mai multe dispozitive. De exemplu, să presupunem că ai un smartphone cu SIM Orange, un smartwatch și o tabletă. Prin Number Share poți asocia numărul de telefon pe toate cele 3 device-uri, ceea ce înseamnă că poți fi sunat sau poți primi SMS pe un singur număr de telefon, pe toate dispozitivele. Doar că nu ai nevoie de SIM pentru fiecare în parte, iar aici pune umărul și tehnologia eSIM. Primești un apel și poți răspunde de pe oricare din cele 3 device-uri. Cam așa funcționează Number Share. Practic ai un SIM integrat în device și nu mai ai nevoie de un SIM pe care să îl introduci în el.

Serviciul poate fi activat pe maxim 4 dispozitive: pe smartwatch, tabletă și un al doilea telefon de exemplu sau pe două tablete, un ceas, tu alegi.

Avantajul acestui serviciu este că utilizatorul continuă să primească apeluri și notificări pe ceas, chiar dacă și-a uitat telefonul acasă sau bateria telefonului s-a descărcat. Dispozitivele asociate telefonului vor utiliza resursele de date din abonamentul principal și bineînțeles că după epuizarea resurselor din abonament, serviciile vor fi taxate conform abonamentului.

Number Share este disponibil atât pentru persoane fizice, cât și pentru pesoanele juridice cu abonament.

Cum activez Number Share?

Pentru a activa opțiunea ai nevoie în primul rând de un abonament Orange. După care îți faci cont My Orange, următorul pas va trebui să împerechezi prin Bluetooth smartwatch-ul cu telefonul. Așadar deschizi aplicația Galaxy Wearable, alegi model de ceas din listă și se face împerecherea. După activare, ești direcționat către pagina de autentificare în contul My Orange, de unde va trebui să activezi serviciul Number Share. Primești confirmarea printr-un SMS și gata. Persoanele juridice cu abonament Orange își vor putea activa serviciul fie într-un Orange Shop, fie de către persoana de vânzări dedicată contului său.

Number Share poate fi folosit nu doar cu Samsung Galaxy Watch 3, ci și cu Apple Watch.

Cât costă Number Share?

Serviciul este tarifat cu 2 euro/lună, pentru fiecare device în plus sau poate fi inclus în abonamentul Orange, iar în cazul acesta nu se plătește, pentru device-urile secundare asociate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.