Moto G5 și Moto G5 Plus – primul contact cu noile smartphone-urile lansate la MWC

Dacă anul trecut am testat smarphone-urile pentru bugete medii, Moto G4 și Moto G4 Plus, în Barcelona, la MWC, nu puteam rata lansarea lui Moto G5 și Moto G5 Plus. Anul acesta am putut vedea două telefoane mult mai elegante, cu carcase metalice și cu diferențe ceva mai mari între ele.

Moto G5 vine în continuare cu carcasă detașabilă. Se simte foarte bine la atingere. De această dată primește și senzorul de amprentă. Display-ul de 5 inch este Full HD, protejat cu sticlă Gorilla Glass 3. Are un procesor Snapdragon 430, Octa-Core, tactat la 1,4 GHz. Îl vom găsi în varianta cu 2 sau 3 GB de RAM și o memorie internă de 16 sau 32 GB, cu posibilitatea adăugării unui card MicroSD de până la 256 GB. Camera principală folosește un senzor de 13 MP, cu o deschidere focală f2.0 și autofocus, iar camera secundară este de 5 MP, cu f2.2 . Bateria are o capacitate de 2800 mAh și vine cu suport pentru încărcare rapidă.

Moto G5 Plus beneficiază tot de un design metalic, dar acesta este unibody. Display-ul Full HD de 5,2 inch, este protejat tot cu Gorilla Glass 3. Primește un procesor Octa Core Snapdragon 625, tactat la 2.0 GHz, cu 2, 3 sau 4 GB de RAM și 32 sau 64 GB capacitate de stocare. Memoria internă poate fi suplimentată printr-un card MicroSD de 256 GB. Camera foto principală de 12 MP folosește un senzor dual-LEDcu apertura f1.7. Telefonul este capabil să filmeze 4K la 30 fps. Camera secundară este de 5MP și are o deschidere focală f2.2. bateria este de 3000 mAh, cu suport de încărcare rapidă.

Din păcate nu vom găsi nici de această dată căști în cutii. Reprezentantul de la stand mi-a motivat simplu ”costurile prea mari”.

Cele două device-uri urmează să ajungă pe piață începând cu luna aceasta. Prețul pentru Moto G5 pornește de la 200 $ pentru versiunea cu 2 GB de RAM și 16 GB spațiu de stocare și de la 250 $ pentru Moto G5 Plus, cu 2 GB de RAM și 32 GB spațiu de stocare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.