Asus lansează primul monitor 4K

monitor Asus 4K

Dacă în urmă cu puţin timp asistam la o lansare de proporţii, şi anume televizoarele 4K, ei bine iată că cei de la Asus au decis să facă paşi rapizi şi în ceea ce priveşte lansarea monitoarelor 4 K, astfel că producătorul taiwanez vine pe piaţă cu monitorul PQ321 de 31,5 inch, o diagonală impresionantă, cu rezoluţie 4K, adică 3840 x 2160 pixeli, cu un panel IGZO ce utilizează iluminare LED. Ce presupune mai exact panelul IGZO?

IGZO(Indium gallium zinc oxide), aşa cum reiese din denumirea sa putem deduce că utilizează oxizi de zinc, galiu şi indiu.

Unghiul de vizibilitate este de 176 de grade atât pe orizontală, cât şi pe verticală, iar timpul de răspuns este de 8 ms. Se bucură de o grosime de doar 35 milimetri, ceea ce îl face să fie cel mai subţire monitor 4K de pe piaţă.

În ceea ce priveşte conectivitatea, monitorul Asus 4k vine cu un suport VESA, două difuzoare de 2 W, două porturi HDMI, o intrare stereo, şi una de service RS-232C.

În următoarele zile, monitorul urmează să fie prezentat la Târgul Internaţional Computex 2013, moment în care îi vom afla cu siguranţă şi preţul de achiziţie, dar şi data la care urmează să fie disponibil pe piaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.