Cel mai spectaculos moment al Jocurilor Olimpice 2018 a fost oferit de Intel!!!

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă 2018 din Pyeongchang, Coreea de Sud a pus în scenă cel mai grandios spectacol din istoria sportului și a fost susținut de Intel. 1200 de drone s-au sincronizat într-un dans aerian pentru a crea diferite forme: cea a unui porumbel, a unui snowboarder și a cercurilor olimpice.

jocurile olimpice

Intel este cunoscut pentru acest tip de show-uri însă, cu această ocazie și-a depășit propriul record pentru cele mai multe drone lansate vreodată în mod simultan. Anul trecut, în cadrul evenimentului Super Bowl, Intel a colaborat cu Lady Gaga pentru concertul acesteia, în timpul căruia a lansat o serie de drone, ce odată ridicate la înălțime, au luat forma steagului american.

„De la artificiile din secolul șapte sau opt, nu a mai fost vreo opțiune alternativă…Cu drone, avem abilitatea de a lansa cu precizie în oraș lumini programate.”a declarat Anil Nanduri, vicepreședinte și manager general al diviziei de drone de la Intel pentru Adweek.

Coregrafia impresionantă a dronelor a fost pusă în scenă după luni întregi de pregătire, în care Intel a folosit instrumente de animare 3D și un program de simulare. S-au testat mai multe combinații de lumini și zboruri, înainte de a se ajunge la forma finală, rezultatul fiind afișat, fără a fi nevoie să se ridice nici măcar o dronă de la sol.

Dronele au putut fi lansate de pe un teren relativ micuț, echivalentul a două terenuri de tenis. Partea frumoasă este că acestea, odată ridicate de la sol , sunt pilotate cu o precizie foarte mare de către un computer, astfel încât rezultatul să fie cu adevărat fascinant.

Dacă în cazul acesta dronele au fost folosite pentru spectacol, este bine de știut că acestea pot fi utilizate și în operațiunile de salvare, dar și pentru inspecții comerciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.