Cât de păcătos este browserul Google Chrome?

test

În cazul în care de regulă utilizezi browser-ul Google Chrome, cu siguranță știi și felul în care acesta influențează autonomia laptopului tău. Inițial Google a promis să îmbunătățească acest aspect, însă se pare că promisiunea a rămas doar la nivel verbal.

În încercarea de a promova browser-ul Edge, Microsoft s-a pus pe testat autonomia a 4 browsere web, iar rezultatul a fost chiar surprinzător. Cele 4 browsere testate sunt: Chrome, Firefox, Opera și bineînțeles Microsoft Edge.

Microsoft a realizat două teste. Primul, într-un mediu controlat, unde toate browserele au fost testate în aceleași condiții. Prin acest test s-a măsurat comportamentul pe site-urile populare, în timp ce al doilea experiment măsura partea video.

În urma celor două experimente, Google Chrome s-a clasat pe ultimul loc din păcate, rezistând doar 4 ore și 19 minute la testul streaming video, în timp ce Microsoft Edge a rezistat 7 ore și 22 minute. Mozilla Firefox a ajuns la 5 ore și 9 minute, iar Opera la 6 ore și 18 minute.

Testul controlat, de laborator a dezvăluit de asemenea faptul că browserele de Chrome, Opera și Firefox consumă mai multă autonomie decât Edge în timpul deschiderii paginilor web și a vizionării de conținut video.

Mai mult de atât, Microsoft a făcut publice datele de telemetrie, adunate de pe milioane de PC, cu sistem de operare Windows 10. Datele colectate susțin rezultatele obținute de Microsoft. Din păcate, Chrome este cel mai mare consumator de energie când vine vorba de browsere.

test2.0

Edge este un browser integrat în Windows 10, ce beneficiază de optimizările necesare, pentru a-și lăsa concurența cu mult în urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.