Microsoft a achiziţionat Nokia

microsoft achiziţionează Nokia

Stephen Elop a preluat postul de director evecutiv în cadrul companiei Nokia şi de la bun început s-a mers pe o strategie bazată pe platforma Windows  Phone. Parteneriatul între cele două companii a început acum doi ani şi jumătate şi s-a încheiat cu achiziţia diviziei de telefonie mobilă Nokia. Achiziţia s-a făcut contra sumei de 5,44 miliarde de euro.

Tranzacţia se va finaliza în prima parte a anului următor, ceea ce va implica mutarea a nu mai puţin de 32000 de angajaţi în cadrul Microsoft. Divizia de cartografie NAVTEQ şi serviciile HERE vor fi păstrate, iar următoarele modele de telefoane mobile vor fi realizate în cadrul Microsoft.

Microsoft are dreptul să utilizeze numele Nokia pentru terminalele mobile pentru următorii 10 ani, dar doar pentru modelele inferioare produse. Tranzacţia reprezintă o afacere destul de riscantă, mai ales că Microsoft se confruntă cu concurenţi redutabili precum Apple şi Samsung. Dar totuşi rămâne de văzut dacă în perioada următoare, noua achiziţie va ajuta compania să recupereze din lupta cu giganţii producători de smartphone-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.