Mercedes-Benz F 015 – mașina viitorului, ce schimbă stilul de a conduce

Mercedes-Benz-F015-ConceptProducătorii de automobile reușesc să ne surprindă de la an la an cu dotări interesante, dar și cu concepte cât se poate de futuriste. Mercedes este pe cale de a trece la nivelul următor în ceea ce privește gama de automobile, și asta datorită modelului Mercedes-Benz F 015, prima mașină autonomă, ce încorporează ecrane tactile cu care poți interacționa și o suită de tehnologii interesante.

Practic vei putea sta liniștit de vorbă cu cei din mașină fără să fii atent la ce manevre trebuiesc efectuate pentru a conduce în siguranță. Mai mult de atât scaunele din față se pot răsuci, cu spatele la șosea, pentru a discuta cu mai multă lejeritate cu pasagerii din spate.

Mercedes-Benz-F015-Concept

Mașina pare mai degrabă desprinsă din filmele cu James Bond, decât din realitate. Modelul este realizat din aluminiu, oțel, fibră de carbon și încorporează două motoare electrice, ce dezvoltă 272 CP. În doar 6,7 secunde, noul model de la Mercedes atinge 100km/h.

Față de ecranele tactile cu care este dotată mașina, pasagerii vor mai putea interacționa cu ea și prin comenzi vocale sau prin intermediul gesturilor, chiar și printr-o simplă mișcare a ochiului.

Dieter Zetsche, președinte Daimler AG și directorul Mercedes-Benz afirma „Oricine este atent numai la ce se întâmplă în tehnologie nu a înțeles încă pe deplin cum mașina autonomă va schimba societatea noastră. Mașina se dezvoltă dincolo de rolul său de a ne transporta și, în viitor, va deveni un spațiu mobil de locuit“, conform CNET.

Deși conceptul este cât se poate de avangardist, cu siguranță vor mai trece ani buni până când vom putea îmbrățișa cu toții un asemenea stil…… Mai jos poți urmări și prezentarea video a conceptului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.