Măsuri disperate luate de Facebook pentru utilizatorii de device-uri cu iOS!

Noul iOS 14.5 nu aduce vești tocmai bune pentru Facebook. Mai exact, odată cu trecerea la iOS 14.5, utilizatorii vor putea decide dacă își doresc ca dezvoltatorii de aplicații să le urmărească sau nu activitatea. Vestea nu este deloc îmbucurătoare pentru Facebook, despre care știm deja că urmărește activitatea utilizatorilor săi la fiecare pas. Potrivit  explicațiilor lui Zuckerberg, această metodă ar fi folosită pentru a ni se livra reclame cât mai bine targetate. Aici, interesul este și al businessurilor, care vor să ajungă la utilizatorul cu cel mai mare potențial de a face achiziții. Însă potrivit lui Apple, utilizatorul ar trebui să aibă libertatea de a alege dacă își dorește sau nu să-i fie urmărită activitatea. 

Problema este că această măsura ar duce la pierderi uriașe de bani nu doar pentru Facebook, cât și pentru afacerile care se promovează pe rețeaua de socializare.

Din dorința de a minimiza cât mai mult pierderile, Facebook s-a hotărât să-și încurajeze utilizatorii să accepte urmărirea activității lor, prin mesaje de informare. Mai mult de atât, dintr-un exces de zel, le aduce la cunoștință și faptul că doar de ei depinde ca aplicațiile Facebook și Instagram să rămână gratuite și pe viitor și să  poată beneficia în continuare de ele ca și până acum.

Eu una nu cred că se va ajunge acolo, însă clar segmentul utilizatorilor de device-uri cu iOS este unul important, iar Facebook știe că nu mai prezintă aceeași credibilitate de când cu scandalul Cambridge Analytica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.