Mașina electrică o vei putea alimenta de la stâlpii de iluminat!

Este clar că în viitorul apropiat tot mai mulți șoferi vor opta pentru mașinile electrice, iar un startup german pare a fi găsit soluția pentru o alimentare cât mai ușoară și mai confortabilă.

ubitricity

Ubitricity, așa se numește startupul german, ce plănuiește să transforme stâlpii de iluminat în stații de încărcare pentru mașinile electrice. Deja în Londra această idee prinde contur și este bine primită, mai ales că autoritățile căutau de ceva timp o soluție pentru a spori numărul stațiilor de încărcare pentru autoturismele electrice.

Ubitricity se laudă cu un proiect inovativ, ce pune la dispoziția utilizatorului cele mai mici încărcătoare de pe piață: ”Este ceva ce nimeni altcineva nu poate face în prezent, deoarece avem cele mai mici încărcătoare de pe piață”, declara Knut Hechtfischer, cofondator al Ubitricity.

Toate componenetele ce fac parte dintr-o stație normală de încărcare, vor fi integrate într-un cablu de încărcare, creat de compania nemțească. Cablul va fi achiziționat de către șoferi, ce le-ar permite conectarea rapidă la stâlp oricând ar avea nevoie de energie.

Sistemul de încărcare nu este gândit să concureze cu cele rapide, echipa Ubitricity considerând că atâta timp cât mașinile sunt parcate o bună parte din timp, nici nu ar fi necesar un astfel de sistem, stâlpul de iluminat reprezentând o alternativă excelentă pentru cei ce nu au garaj cu priză de încărcare. Și cum în Londra, dar și în multe alte orașe, majoritatea duc lipsă de garaje, noulsistem de încărcare pare o soluție excelentă atunci când vine vorba de mașinile electrice.

Încărcătoarele vin și cu un sistem de monitorizare, ce informează utilizatorul la finalul lunii asupra consumului și cât are de plată. Până în prezent compania a reușit să transforme deja 82 de stâlpi de iluminat și tinde să se extindă în cât mai multe țări europene, precum și în SUA.

Mă întreb oare în cât timp vor ajunge și în România, având în vedere că cererea pentru autoturisme electrice este din ce în ce mai mare. Până la finalul primului trimestru din 2017, 1,7%(550 automobile ecologice) din totalul mașinilor vândute în România era reprezentat de automobilele ecologice.

mașini electrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.