Liebherr SBSESF7212 – o combină Side by Side cu un consum energetic mic

Verdictul Gadget-Review.ro

Ușurință în utilizare - 9.7
Design - 10
Performanțe - 9.7

9.8

O alegere Smart

Liebherr SBSESF7212 este o combină frigorifică Side by Side, pregătită să găzduiască o cantitate generoasă de alimente. Este dotată cu cele mai noi tehnologii, ce îi redus semnificativ consumul energetic.

Vezi în magazin
User Rating: 3.43 ( 5 votes)

Liebherr este un brand nemțesc, cu o tradiție de aproape 70 de ani în producerea aparatelor frigorifice. Liebherr SBSESF7212 este una dintre combinele frigorifice Side by Side ale brandului, destul de apreciată deja și în România. E adevărat combina frigorifică de mari dimensiuni nu este pentru oricine. Având un volum ridicat, se va potrivi unei familii numeroase sau celor ce își doresc bucătării similare cu cele din filmele americane. Eu una acolo am văzut prima dată ”un mic gigant” ca acesta. Modelul nemțesc poate fi găsit în oferta eMAG, la prețul de aproximativ 6000 lei (verifică preț actualizat), un preț care pe mine nu mă surprinde. Vorbim de un model premium, voluminos, capabil să găzduiască o cantitate generoasă de alimente.

Combina frigorifică se va încadra perfect într-o bucătărie mare, modernă, unde va ocupa un spațiu pe măsura așteptărilor (185 x 121 x 63 cm). În general combinele Side by Side sunt foarte elegante, însă aceasta vine și cu acel rafinament nemțesc. Ușile sunt realizate din oțel inoxidabil, prevăzut cu o suprafață SmartSteel, ce reduce considerabil vizibilitatea amprentelor. Mai mult de atât suprafață este rezistență la zgârieturi și se curăță foarte ușor. Îmi place că ușile au muchiile teșite și sparg tiparul de linii drepte așa cum ne obișnuiseră alți producători. Pe ambele uși se evidențiază logo-ul producătorului, ieșit în relief și două mânere, ce permit accesul ușor la interior.

Poze cu Liebherr SBSESF7212

SBSESF7212

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Combina frigorifică este o construcție robustă, cu un volum total de 651 l, repartizat în felul următor: volumul net pentru frigider este de 390 l și volumul net pentru configurație de 261 l. Are un afișaj LED, vizibil atunci când îi deschizi ușile.

Frigiderul este compartimentat de 7 rafturi din sticlă, reglabile pe înălțime și două coșuri din plastic, pentru depozitarea legumelor și fructelor. Pe ușă vei mai găsi încă 5 suporturi pentru sticle, borcane, conserve, ouă etc.

Congelatorul este împărțit în 8 compartimente, suficient de spațioase încât să poți distribui alimentele pe categorii(ex. un compartiment cu carne, unul cu legume, unul cu fructe etc). În cazul în care nu știai, nutriționiștii chiar recomandă o împărțire corectă a alimentelor în congelator și nu amestecarea lor.

NO FROST

Congelatorul este dotat și cu funcția NO FROST, ce te scapă de o sarcină neplăcută, și anume decongelarea. NO FROST este tehnologia ce permite aerului să circule și vaporilor de aer să fie evacuați. În felul acesta gheața nu se depune nici pe alimente, nici pe rafturi. Congelatorul vine echipat și cu funcția Super Cool extrem de utilă pentru răcirea rapidă a alimentelor proaspăt depozitate.

Consum mic și alte funcții…

Combina nemțească se încadrează în clasa de eficiență energetică A+, cu un consum energetic de 1.327 kWh/zi, ceea ce înseamnă un consum de 485 kWh/an. Comparativ cu alte modele Side by Side, nu mi se pare mult. Consider că este un consum rezonabil, având în vedere că vorbim de un ”mic gigant” în bucătărie. Ușile sale sunt dotate cu alarmă, astfel încât să te avertizeze atunci când le-ai uitat deschise.

Beneficiază și de un sistem de control al temperaturii denumit DuoCooling. Rolul acestuia este de a-ți permite să setezi două temperaturi diferite, una pentru frigider și alta pentru congelator. Setarea este extrem de precisă, neexistând transfer de aer dintr-o zonă în cealaltă. Totodată, nici mirosurile nu migrează.

O altă funcție interesantă este PowerCooling, care asigură o răcire rapidă pentru alimentele ce au fost recent depozitate în frigider.

Aparatul frigorific prezintă un filtru cu cărbune activ, denumit FreshAir, cu scopul de a purifica aerul din interiorul aparatului. Acest aspect ajută la îndepărtarea eventualelor mirosuri neplăcute în interiorul frigiderului.

Modelul nemților este silențios, atinge doar 40 dB, ceea ce echivalează cu zgomotul dintr-o bibliotecă.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design extrem de rafinat,
  • iluminare LED,
  • silențioasă,
  • No Frost,
  • bine compartimentată

Contra:

  • prețul

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.