LG AKA – smartphone-ul care îți face cu ochiul, la propriu

Faptul că smartphone-urile sunt interactive nu mai reprezintă o surpriză, mai ales după ce Apple a lansat Siri. În lupta pentru a crește gradul de interactivitate, cei de la LG s-au gândit să integreze un sistem jucăuș care să îți arate starea bateriei și să te facă să zâmbești de fiecare dată atunci când te uiți la telefon. LG AKA are un preț de aproximativ 1449 lei (verifică preț actualizat), fiind un smartphone foarte atractiv din toate punctele de vedere.

Smartphone-ul poate fi găsit și în oferta magazinelor Quickmobile și Evomag.

Modelul este unul de preț mid-range, plătind însă mai mult pentru această funcție amuzantă decât pentru restul dotărilor care sunt ușor depășite pentru 2015. Designul este disponibil pe mai multe culori, fiecare având o pereche de ochi caracteristică. Ochii apar pe ecran atunci când acesta este în stand-by și își schimbă expresia în funcție de nivelul bateriei și de punctele în care atingi ecranul.

Poze cu smartphone-ul

LG AKA

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Designul este unul atât atractiv, cât și eficient. Smartphone-ul vine însoțit de o mască/capac pentru partea din față, care acoperă ecranul și lasă să se vadă doar ochii. Masca este alcătuită dintr-un plastic lucios, lăsând amprentele să se vadă destul de mult. Masca arată însă natural pe ecranul telefonului, aceasta glisându-se și oferind totuși o protecție destul de bună pentru ecran. Rămâne de testat pe viu dacă îți place sau nu ideea unei măști peste ecran și cum influențează purtarea smartphone-ului în buzunar. Capacul de pe spate este alcătuit dintr-un plastic mat cu o textură plăcută. Modelul are dimensiunile de 138.7 x 71.9 x 10 mm și o greutate de 135 de grame.

Ecranul are o diagonală de 5 inch și este de tip IPS. Rezoluția de 720 x 1280 de pixeli oferă o densitate de aproximativ 294 ppi, iar rezultatele oferite sunt foarte atractive. Imaginile au un contrast bun, culori fidele și sunt destul de clare.

Vom trece puțin acum la partea tehnică, urmând să ne întoarcem pentru a vedea îndeaproape ce știu să facă ochii modelului LG. Terminalul mobil este dotat cu un procesor Quad Core Snapdragon 400 de 1.2 GHz, un chip grafic Adreno 305 și o memorie RAM de 1.5 GB. Memoria este cea care oferă puțin boost performanței, care în rest ar fi fost una deloc specială. Memoria internă este de 16 GB și poate fi extinsă până la 32 GB. Modelul folosește sistemul de operare Android 4.4.2 KitKat.

Partea atractivă la acest telefon este reprezentată de funcțiile exclusiviste. E vorba bineînțeles în primul rând de perechea de ochi. Aceștia se activează atunci când atingi ecranul aflat în stand-by, iar dacă ai vreo notificare ochii vor privi în jos, sugerându-ți să dai jos masca și să vezi ce e acolo. Perechea de ochi e însoțită adesea de inimioare și alte obiecte și e sensibilă la mișcările telefonului. Dacă miști telefonul puternic, ochii vor ameți. Culoarea ochilor se schimbă în funcție de emoții, iar fundalul se schimbă pe parcursul încărcării pentru a indica nivelul bateriei.

Camerele foto au 8 și respectiv 2.1 MP, oferind poze de calitate, existând o serie largă de opțiuni de editare. Bateria are 2610 mAh, oferind o autonomie foarte bună, fiind chiar păcat să fie altfel.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Design jucăuș cu ajutorul ochilor amuzanți
  • Ecranul de calitate
  • Autonomia bună

Contra:

  • Prețul ușor cam ridicat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.1
Display - 9.3
Performanțe - 9.3

9.2

O alegere jucăușă

LG AKA este un smartphone cu caracteristici medii, ce te va cuceri de la prima utilizare prin designul inedit, extrem de jucăuș.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.