LG 43LH5100 – un TV Full HD ieftin

 

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Imagine - 8.3
Conectivitate - 8.7

8.6

O alegere inspirată

LG 43LH5100 este un TV Non-Smart ce face parte din gama 2016 a producătorului coreean, ce asigură un raport calitate-preț excelent.

Vezi în magazin
User Rating: 3.25 ( 4 votes)

LG 43LH5100 este unul dintre cele mai ieftine TV-uri cu rezoluție Full HD, la această diagonală. Nu este un Smart TV , dar este un TV potrivit pentru cei interesați de o calitate bună a imaginii. Iar dacă aceasta vine la pachet cu un preț bun, atunci pachetul este cu atât mai atractiv. Modelul LG poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 1549 lei(verifică preț actualizat), un preț mai mult decât decent pentru caracteristicile oferite.

Televizorul poate fi găsit și în oferta magazinelor: Flanco,  Cel și Evomag. 

Din punct de vedere al designului, TV-ul nu excelează în mod deosebit, ci mai degrabă se remarcă prin simplitate. Este un TV cu o ramă subțire, dintr-un plastic negru, ce se sprijină pe două suporturi discrete, ce pot fi înlăturate cu ușurință în cazul în care preferi ca noul tău TV să fie montat pe un suport TV de perete. Eu una prefer varianta aceasta, cu atât mai mult când vorbim de un TV Slim. Cântărește 8,1 kg cu stand, iar dimensiunile sale sunt de 976 x 583 x 81.5 mm. Asta înseamnă că nu îți va fi greu să îl montezi de unul singur sau chiar să îl muți la nevoie. TV-ul vine la pachet cu manualul de utilizare, cu cele două piciorușe pentru susținere, un cablu de alimentare, telecomanda și bateriile pentru ea.

Poze cu televizorul LG 43LH5100

LG 43LH5100

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Televizorul face parte din gama lansată de producător în 2016 și are o diagonală de 108 cm, iar acest aspect îl face potrivit atât pentru un living de apartament, cu dimensiuni decente, cât și pentru un dormitor cu o suprafață mai mare. Distanța optimă dintre poziția utilizatorului și TV ar trebui să fie de cel puțin 3 ori cât este diagonala TV-ului, iar în cazul modelului de față aceasta ar trebui să fie de aproximativ 324 cm.

TV-ul oferă imagini impecabile, cu un contrast excelent și o luminozitate bună. Are o rezoluție Full HD, de 1920 x 1080 pixeli, iar imaginile sunt optimizate cu tehnologia Triple XD Engine, tehnologie responsabilă pentru culori bogate, dar și pentru o claritate mai bună.

Avantajul unui TV non smart este acela că vei plăti o sumă mult mai mică pentru el, iar dacă ții neapărat să îl transformi într-unul Smart, o poți face cu ajutorul unui Chromecast. Are un preț de aproximativ 180 lei și îți oferă accesul la nenumărate aplicații. Pe parte de conectivitate, modelul coreenilor nu aduce la bord o gamă prea bogată de conectori: un port HDMI, un port USB 2.0, o intrare video composite și pentru nostalgici, dispune și de Scart.

Televizorul are o interfață simplificată și ușor de utilizat, astfel că nu vor întâmpina probleme nici măcar cei care nu se înțeleg prea bine cu tehnologia. Setările de imagine sau de sunet sunt ușor de realizat. Ai mai multe opțiuni din care să alegi și în plus televizorul oferă posibilitatea înregistrării emisiunilor sau filmelor preferate, astfel încât să nu ratezi nici un detaliu.

Mai mult de atât, TV-ul vine și cu jocuri, prin urmare ar putea fi o opțiune bună chiar și pentru copii. Deși gama de jocuri preinstalate nu este foarte bogată, este bine de știut că poți descărca și alte jocuri de pe site-ul LG pe un stick USB, ce va fi adăugat TV-ului ulterior. Pentru a te juca poți să folosești telecomanda sau poți opta pentru un controller dedicat.

Sonorizarea este suficient de puternică ținând cont că vine cu două ieșiri a câte 10 W. Sunetul este destul de bun, iar la volum maxim pare că nu-și pierde din claritate.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • preț foarte accesibil,
  • Full HD,
  • HDMI

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

2 comentarii

  1. Salutare! Cum se poate conecta un sistem audio la acest tv? Nu are nici o iesire audio! Ati scris spre sfarsitul articolului ca se poate conecta un soundbar, cum anume? Toate cele bune! Poate aveti timp sa-mi trimiteti cateva indicatii pe adresa de email. Multam fain!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.