Primele lentile de contact cu funcţie Zoom ce îţi oferă vedere de Superman

lentile

Dacă până acum vedeam doar în filme cum Superman putea da zoom şi surprinde o acţiune de la depărtare, iată că acest fenomen capătă contur datorită unei echipe internaţionale de cercetători. Aceştia au dezvoltat primele lentile cu funcţie de amplificare, ce pot apropia de până la 3 ori obiectele aflate în depărtare.

Lentilele telescopice sunt construite din două părţi diferite: centrul lentilei ce oferă o vedere normală, fără factor de amplificare, iar partea exterioară ce se comportă ca un telescop, ce apropie obiectele de 2,8 ori mai mult. Pentru a vă putea da seama mai exact ce presupune, vă putem spune că rezultatul este comparativ cu folosirea unui obiectiv de 100mm, montat pe un DSLR.

Grosimea lentilelor este de doar 1,7mm grosime şi au încorporate în structura sa un set de oglinzi miniaturale. Comutarea între vederea normală şi cea telescopică se face cu ajutorul unei perechi de ochelari cu lentile polarizate, similari celor pentru vizionarea filmelor 3D. Aceste lentile ar putea reprezenta soluţia ideală pentru persoanele cu probleme de vedere, dar totodată nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva vor fi folosite şi în activităţi de spionaj.

lentile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.