Samsung Galaxy Gear – toate detaliile legate de ceasul inteligent lansat de Samsung

gear

În cadrul IFA Berlin 2013, Samsung a aruncat mânuşa o dată cu lansarea smartwach-ului Galaxy Gear. De altfel este şi primul smartwatch din gama sud-coreenilor, ce se pare că deja a captat atenţia mai multor iubitori de gadgeturi.

Galaxy Gear nu este nici pe departe un ceas uzual, ci vorbim deja de un alt nivel, un ceas cu cameră foto, poziţionată pe curea, un ceas cu microfon, situat la sistemul de închidere şi mai mult de atât vorbim de un ceas cu tot felul de aplicaţii, ce rulează sistemul de operare Android 4.3(Jelly Bean). Galaxy Gear este un device ce va fi compatibil cu smartphone-urile Samsung ce rulează sistemul de operare Android 4.3. Utilizatorul va primi notificări cu cele mai recente apeluri, mesaje sau mail-uri, putând chiar să respingă un apel printr-un simplu gest pe ecranul ceasului. Sau de ce nu, vom putea chiar răspunde apelurilor, dar totuşi mă gândesc că ar fi cam ciudat să stăm cu mâna la ureche şi să vorbim la telefon şi mai mult de atât cei din jurul nostru să audă discuţia ce o purtăm.

Suportă 10 aplicaţii instalate, dar cu siguranţă va fi o listă generoasă din care să putem alege cele mai potrivite aplicaţii. Utilizatorii vor putea realiza filmuleţe scurte, de maxim 10 secunde, la o rezoluţie de 720p, fără a mai fi nevoie să se folosească de telefon.

Touchscreen-ul este de 1,63 inch şi are o rezoluţie de 320 x 320 p.În ceea ce priveşte partea de stocare, vine cu 4GB şi are un procesor tactat la 800 MHz. Are o baterie de 315mAH şi se încarcă wireless, cu un încărcător special.

Preţul acestei „jucării” este unul pe măsură, mai exact 300 de dolari în America şi 300 de euro în Europa, ceea ce înseamnă aproape exchivalentul unui smartphone Galaxy S3. Va putea fi găsit în magazine o dată cu încheierea acestei luni.

Cu siguranţă ne putem aştepta la un răspuns din partea Apple cât de curând, mai cu seamă că s-au tot făcut speculaţii în ceea ce priveşte smartwatch-ul i Watch. Oare cine va câştiga supremaţia pe această piaţă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.