Apple lansează modelele iPhone 5S şi iPhone 5C

lansare iPhone 5s şi iPhone 5C

Aşa cum au anunţat reprezentanţii Apple,data de 10 septembrie a marcat o nouă lansare în istoria companiei din Cupertino, California. Compania a lansat mult aşteptatele modele iPhone 5S şi iPhone 5C, modele ce vor putea fi găsite şi în magazine începând cu data de 20 septembrie.

iPhone 5S este un model care nu pot spune că se diferenţiază foarte mult de versiunea anterioară, iPhone 5. Păstrează aceleaşi dimensiuni, dar vine cu procesorul A7, care este de două ori mai rapid decât cel deţinut de iPhone 5. Mai mult de atât, noul smartphone încorporează şi un co-procesor M7, cu rolul de a urmări evoluţia accelerometrului, giroscopului şi a busolei. Ca şi punct forte ce face ca noul iPhone 5S să se diferenţieze de mai vechiul iPhone 5 este cosmetizarea butonului Home. Marcajul cu formă pătrată este schimbat cu un cititor de amprente, cu ajutorul căruia puteţi bloca sau debloca telefonul fără a mai avea nevoie de o eventuală parolă. În ceea ce priveşte camera foto şi aceasta a suferit mici îmbunătăţiri, primind un senzor cu 15% mai mare decât  modelul anterior. Focalizarea scade de la f/2.4 la f/2.2, ceea ce presupune imagini de o calitate mult mai bună. Cu ajutorul noului smartphone veţi putea realiza clipuri slow-motion, ce au 120 de frame-uri/secundă. Autonomia device-ului va creşte, dar nu cu mult, ajungând la 10 ore în cazul navigării pe internet prin conexiune LTE. Noul model este disponibil în 3 nuanţe: negru, alb şi auriu şi va avea un preţ de 300 de dolari modelul de 32Gb şi de 400 de dolari modelul de 64 de GB, în cazul unui abonament pe 2 ani.

iPhone 5C este un model mai ieftin, lansat în special pentru cei ce îşi doreau de mult un astfel de smartphone, dar nu şi-l permiteau. iPhone 5C vine cu o carcasă de plastic din policarbonat, viu colorată şi se aseamănă foarte bine din punct de vedere al caracteristicilor cu modelul iPhone 5. Dacă iPhone 5S se diferenţiază totuşi prin câteva specificaţii de vechiul model, ei bine nu putem spune acelaşi lucru în ceea ce priveşte iPhone 5 C. Într-adevăr s-a lucrat puţin la camera foto, ce suferă mici îmbunătăţiri şi pe partea de autonomie, în rest păstrând cam aceleaşi caracteristici. Preţul acestui model 99 dolari cu 16GB, 199 dolari cu 32GB, la un abonament pe 2 ani.

iOS 7

Tot aseară s-a lansat şi noua versiune a sistemului de operare Apple, iOS 7, versiune rulată şi de cele două smartphone-uri proaspăt lansate, ce nu am putea spune că impresionează prin schimbări dramatice. Noul soft se bucură de schimbări majore de design, dar şi de funcţii precum Command Center(meniul cu principalele aplicaţii) şi Air Drop, cu ajutorul căruia se pot trimite poze pe un alt dispozitiv ce rulează iOS. Noul sistem de operare va avea nu mai puţin de 200 de funcţii, ce par a fi destul de interesante.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.