iRobot Roomba 980 – metoda Smart de aspirare a locuinței

Verdictul Gadget-Review.ro

Putere de aspirare - 9.5
Accesorii - 9.6
Greutate - 10

9.7

O alegere Smart

iRobot Roomba 980 reprezintă un salt important atunci când vine vorba de aspirarea locuinței. De acum nu va mai trebui să te ocupi de această sarcină. Vei avea un ajutor de nădejde, pe care l vei putea controla extrem de ușor.

Vezi în magazin
User Rating: 3.36 ( 18 votes)

Înainte mătura era baza în menținerea unei locuințe curate și vai ce chin mai era să cureți covoarele persane, mai ales pe cele roșii, pe care orice scamă se vedea dintr-o scurtă privire. Încet, încet am avansat și am lăsat mătura și peria de covoare în favoarea aspiratoarelor. Mari, greoaie și zgomotoase acestea ne-au transformat viața, până am făcut cunoștință cu cele fără sac, silențioase. Dar pentru că timpul a devenit o mare problemă, nici aspiratoarele moderne nu mai sunt de ajutor, și nu pentru că nu și-ar face treaba bine. Ci pur și simplu fiindcă depind de noi să fie puse în funcțiune. Însă toate acestea sunt pe cale să se rezolve, și asta datorită robotului de aspirare.

iRobot Roomba 980 nu este primul de felul său, însă este unul dintre cele mai performante modele, ce poate fi controlat prin telefon sau tabletă chiar de la serviciu. Nu are un preț tocmai de neglijat, el fiind listat în oferta magazinului eMAG, la aproximativ 4.139 lei (verifică preț actualizat). Având în vedere că te scutește de o sarcină destul de importantă pentru întreținerea locuinței, putem spune că prețul său este pe deplin justificat. În plus vine la pachet cu câteva beneficii importante, dar să vedem mai multe detalii despre el și de ce toată lumea îl laudă.

Design

Robotul are un design futurist și modern, pus în valoare de funcțiile cu care este dotat. Modelul este disponibil într-o combinație elegantă de negru cu maro și este potrivit pentru a face față oricărui tip de suprafață. Pe cât de redusă îi este dimensiunea, pe atât de agil și rapid este când vine vorba de curățarea întregii locuințe. Cele 4 kg ale sale îi oferă rezistență și robustețe.  Iar senzorii cu care este dotat depistează de la distanță pereții și piesele de mobilier, prevenind ciocnirea de aceste suprafețe. iRobot Roomba 980 este unul din cele mai performanțe aspiratoare robot din întreaga lume, iar asta datorită caracteristicilor ce-l definesc.

Poze cu iRobot Roomba 980

iRobot Roomba 980

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

 

Robotul poate funcționa neîntrerupt pe o perioadă de timp cu 50% mai mare decât modelele de dinaintea sa. Acesta poate acționa în tot acest timp într-o locuință cu o suprafață de 185 mp. În cazul în care bateria sa Li-Ion de mare capacitate se consumă în timpul procesului de aspirare stai liniștit. Modelul iRobot este atât de inteligent încât se poate deplasa singur la o sursa de alimentare. Iar ulterior se întoarce fix în locul unde a rămas înainte de reîncărcare.

Un alt aspect ce face ca robotul să capteze atenția utilizatorilor ar fi faptul că este recomandat pentru orice fel de suprafață. Poate curăța parchetul, pardoselile dure și chiar zonele acoperite cu covoare, având în memorie instalată funcția Carpet Boost. În plus, el este ideal pentru posesorii de animale de companie, praful, murdăria și părul neavând nicio șansă în fața sa.

Mai mult acesta, a fost construit să curețe minuțios orice zonă din locuință, fie că este vorba de colțurile unei încăperi sau de suprafața dispusă de-a lungul pereților.

Inedit este și faptul că acest robot de aspirare este prevăzut cu sistem anti încurcare în cabluri. Totodată, iRobot Roomba 980 este cu 50% mai eficient când vine vorba de curățarea pardoselii dintr-o locuință. Acest aspect se datorează sistemului în trei trepte ce poartă denumirea de AeroForce.

De asemenea, dacă din diverse motive se dorește limitarea accesului robotului de aspirare în anumite zone din locuință, tot ceea ce utilizatorul trebuie să facă este să activeze funcția Virtual Wall. În felul acesta robotul va ști în ce zone trebuie să își desfășoare activitatea și de care trebuie să se ferească.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design avangardist,
  • silențios,
  • poate fi controlat de la distanță,
  • extrem de eficient
  • dimensiuni foarte mici

Contra

  • prețul este destul de piperat

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Un comentariu

  1. Ma intereseaza acest robot!

    Este foarte inteligent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.