Acasă » Stiri » iPhone X și iPhone 8 – cu ce specificații și prețuri vin noile vârfuri de gamă

iPhone X și iPhone 8 – cu ce specificații și prețuri vin noile vârfuri de gamă

Iată că am ajuns și la cea mai așteptată lansare a toamnei, cea a lui iPhone 8. Evenimentul a avut loc în noul sediu Apple, proiectat de Steve Jobs, mai exact în sala de conferințe ce poartă numele acestuia.

Alături de noua generație de telefoane, Apple a mai anunțat alte două terminale mobile. Este vorba despre iPhone 8 Plus și iPhone X, device-ul dedicat celor 10 ani de la lansarea primului telefon Apple. Totodată a mai fost lansat și un nou Apple Watch, dar și o versiune nouă de Apple TV.

Noile iPhone 8 și iPhone 8 Plus seamănă destul de mult cu iPhone 7, doar că vin cu câteva mici îmbunătățiri. Vor avea spatele din sticlă, doar rama rămâne din aluminiu. Păstrează butonul fizic Home, iar utilizatorii se vor putea bucura în continuare de Touch ID, care după părerea mea funcționează mult prea bine pentru a se renunța la el.  Telefoanele vor avea Retina Display, iar la interior vor beneficia de noul procesor hexa-core A11 Bionic, ce a fost introdus în scenă ca fiind ”cel mai puternic folosit vreodată pentru un telefon”

iphone-8-si-iphone-8-plus

Camera foto a lui iPhone 8 va fi de 12 MP și dispune de noi tehnologii, iar camera duală a lui iPhone 8 Plus vine cu lentile și senzori noi. Aceasta îi va permite utilizatorului să ajusteze cu ușurință lumina de pe fața subiectului fotografiat. Funcția poartă numele de Portrait Lighting. Ambele telefoane vor beneficia de camere cu stabilizare optică pentru imagini mult mai clare.

Ambele modele dispun de standardul Qi, pentru încărcare wireless și oricât de mult și-ar fi dorit Apple ca iPhone-urile să se încarce doar cu încărcătoarele lor, mă bucur că au conștientizat faptul că au cam rămas în urmă la acest capitol. Așa că au luat cea mai bună decizie, ca acestea să poată fi încărcate cu orice încărcător wireless, fie el și unul Samsung. Mă gândesc că în felul acesta ar avea mult mai mult sens să găsim încărcătoare wireless pe mesele localurilor sau chiar să le inserăm în piesele de mobilier, așa cum ne sugera Ikea în urmă cu ceva timp. În plus deja avem nenumărate branduri de autoturisme care au introdus încărcătoare wireless pentru noile modele lansate, așa că Apple primește o bilă albă pentru că în sfârșit s-a aliniat la acest trend. Sperăm doar să fie și rapidă…

Telefoanele vor fi comercializate în 3 variante: cu 64 GB de memorie, 128 GB și 256 GB. Cea mai ieftină versiune de iPhone 8 va avea prețul de 699 $, în timp ce prețul pentru iPhone 8 Plus pleacă de la 799 $.

Vedeta serii a fost noul iPhone X, modelul dedicat celor 10 ani de la lansarea primului iPhone. Acesta se bucură de un design din sticlă, extrem de elegant, cu un display ce acoperă toată suplafața frontală. În cazul noului smartphone, butonul fizic Home a fost eliminat din ecuație, iar odată cu el și cititorul de amprente, ceea ce nu cred că este cea mai bună decizie, având în vedere că funcționa atât de bine și puteai debloca telefonul instantaneu. Noul smartphone include tehnologia FaceID, bazată pe recunoaștere facială, prezentată ca fiind o metodă de securitate extrem de eficientă, însă dacă ar fi să ne luăm după ceea ce am văzut în prezentare, nu aș putea spune că îmi conferă prea mare încredere. Nu pare încă bine pusă la punct, așa că mă întreb dacă în prezentare am văzut două eșuări, cum ar fi să scoți iPhone-ul când ești la ski și ai cască și ochelari? De fiecare dată va trebui să te dezechipezi ca să deblochezi telefonul? Nu pare o metodă intuitivă, fie ea și bine pusă la punct. Aș fi apreciat mai mult ca aceasta să vină ca o alternativă pentru Touch ID, în felul acesta fiecare dintre noi am fi putut opta pentru varianta dorită.

Ecranul Super Retina este prezentat ca fiind ”cel mai bun creat de Apple până acum, pe tehnologie OLED”. Are o diagonală de 5,8 inch, rezoluție aproape 2K, de 2436 x 1125 pixeli, ce oferă suport HDR. Camera duală este de 12 MP, cu o lentilă wide și una telephoto (una are deschidere focală f/1.8, iar cealaltă f/2.4), cu stabilizare optică de imagine.

iphone-ten

Noul smartphone include tehnologia FaceID, bazată pe recunoaștere facială, prezentată ca fiind o metodă de securitate extrem de eficientă. Scanează 3D imaginea feței, identifică și deblochează. Potrivit Apple, tehnologia funcționează chiar și în cazul în care utilizatorul are capul acoperit, aceasta folosindu-se de camera TrueDepth de pe iPhone. Rămâne de văzut dacă într-adevăr funcția va fi atât de eficientă pe cât o laudă reprezentanții Apple.

Telefonul se va încărca tot wireless Vom avea două variante de culoare, Silver și Space Gray, iar prețul de pornire este de 999$ și va fi disponibil la precomandă abia peste o lună și jumătate. Foarte probabil ca pe rafturile magazinelor din România să ajungă undeva la 1000 de euro. Doar avem cel mai recent exemplu, Note8.

iPhone X

iPhone X

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.